Porsche Home
home harta site contact
Prima pagina Prezentare Istoric Clienti CSR Cariera Contact
Porsche Home Prezentare Noutati

Noutati

» Companie
» Date statistice
» Marci
» Noutati
Porsche Romania inaugureaza noul sau sediu multifuntional
26.04.2004

Bucuresti, 26 aprilie 2004 – Porsche Romania, liderul pe piata importatorilor auto, anunta deschiderea oficiala a noului sau sediu administrativ, situat pe soseaua Pipera – Tunari. Evenimetul oficial de taiere a panglicii se desfasoara in prezenta familiilor proprietare, Porsche si Piëch.

Aceasta cladire cu caracter multifunctional, care concentraza o serie de functiuni frecvent utilizate de client, dar si de personalul Porsche Romania, reprezinta pentru Porsche Holding o investitie de aproximativ 6,2 milioane Euro, din care valoarea constructiei depaseste suma de 5 milioane Euro iar cea a echipamentelor se apropie de 1,2 milioane Euro.

Parterul gazduieste un showroom pentru marca Porsche proiectat conform cerintelor “Corporate Identity”, atat din punct de vedere al volumetriei cat si al materialelor folosite. Tot la parter, se afla spatiul de relatii cu publicul al companiei financiare Porsche Leasing. La demisol exista un showroom pentru masini utilitare marca Volkswagen, iar etajele superioare contin spatii de birouri, concepute si compartimentate in functie de diferitele departamente.

Nivelul parterului se afla la aproximativ 1,5 m inaltime fata de sol, iar accesul se face prin intermediul unor rampe carosabile si rampe cu trepte pentru pietoni, care se desfasoara peste o curte scufundata. Cu privire la aspectul exterior, volumetria simpla, cu suprafete mari vitrate, este subliniata de nuante diferite de culoare a sticlei peretilor cortina. Solutia structurala permite o transparenta totala la nivelul parterului ceea ce confera o imagine de plutire a cilindrului compus din etajele superioare. Suprafata totala a terenului este de 52.500 mp din care sediu administrativ se intinde pe 11.200 mp, depozitul de masini noi 12.000 mp iar dealership-ul VW si Audi (Porsche Bucuresti Nord) ocupa 28.700mp. Restul suprafetei este dat de parcaje, spatii verzi si alei carosabile. Lucrarile au inceput in septembrie 2002 si s-au finalizat luna aceasta.

Cu o prezenta de peste 6 ani in tara noastra, Porsche Romania este lider pe piata auto, cu o cota de 31,6%. Marcile aflate in portofoliul sau sunt Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche si Seat. Succesul Porsche Romania se datoreaza gradului inalt de acoperire la nivel national a retelei de dealeri, ajunsa in prezent la un numar de 63 de locatii. De asemenea, volumul de investitii al dealerilor pe piata de profil este relevant pentru rezultatele obtinute, ridicandu-se la 38 de milioane Euro in perioada 1998 – 2003. Pentru fiecare locatie in parte, investitiile s-au ridicat la sumele de 1,5 – 2,5 milioane Euro. Evolutia pe fiecare an in parte a numarului de dealeri a cunoscut o crestere semnificativa, de la 9 in 1998 la 63 in prezent. Practic, pe parcursul acestei perioade, reteaua de dealeri Porsche Romania a crescut de aproximativ 7 ori.

Prin aceasta extindere, Porsche Romania a creat pana in prezent peste 2.000 de locuri de munca, atat in Bucuresti cat si in teritoriu: 379 angajati in Porsche Romania, 783 angajati in reteaua VW / Audi, 635 angajati in reteaua Skoda si 147 angajati in reteaua Seat. Evolutia numarului de angajati Porsche Romania a cunoscut un trend ascendent crescand de 3,3 ori in perioada 1998 – 2003. Media de varsta a acestora este de 31 de ani, ceea ce reflecta spiritul tanar al companiei.

Porsche Romania a reusit in cei peste 6 ani de existenta pe piata sa castige increderea si aprecierea clientilor sai. Acest lucru este reflectat si de volumul de vanzari al companiei. Pe parcursul acestei perioade, vanzarile Porsche Romania au crescut la 46.145 de unitati vandute, anul acesta compania urmand sa sarbatoreasca vanzarea autovehiculului cu numarul 50.000! Pana in luna ianuarie a acestui an, un numar de 46.145 de unitati au fost vandute, din care 2.042 unitati Audi, 3.354 Seat, 19.239 Skoda, 101 Porsche, 17.522 autoturisme Volkswagen si 3.526 autovehicule comerciale Volkwagen. Evolutia pe fiecare an in parte a cunoscut o crestere semnificativa, de la 2.217 unitati vandute in 1998 la peste 14.000 de unitati in 2003, estimandu-se un volum record pentru 2004 de 16.000. Practic, putem spune ca in 6 ani, Porsche Romania si-a crescut volumul vanzarilor de aproximativ 6,4 ori.

Holdingul Porsche si-a manifestat increderea sa in piata din tara noastra inca din 1998, de la inceputul activitatii sale in Romania, subliniata de volumul investitiilor sale ce s-au ridicat la peste 25 de milioane Euro numai in ultimii doi ani, bani destinati constructiei celor doi dealeri proprii, Porsche Bucuresti Nord si Porsche Bucuresti Aviatiei, precum si a noii cladiri multifunctionale Porsche Romania.

» Porsche Bank
» Porsche Leasing
Istoric
Ferdinand Porsche a fondat în 1931 compania independentă de automobile sportive, actuala "Dr. Ing. h.c.Ferdinand Porsche" AG, pentru ca după război copiii săi, Ferdinand "Ferry" şi Louise (căsătorită cu dr. Anton Piech) să pună bazele viitoarei companii de distribuţie Porsche Holding în Austria....
» Istoric
» Peste 4 milioane de automobile vandute
 
Porsche Romania: Home | Prezentare | Istoric | Clienti Mari si Autoritati | CSR | Cariera | Contact
Termeni si conditii
Copyright (c) 2005 Porsche Romania. Toate drepturile rezervate