Știri

Ateca X-Perience ocupă locul central în prezentarea SEAT din cadrul Salonului Auto de la Paris 2016

Martorell, 22.09.2016. – SEAT prezintă Ateca X-Perience la Salonul Auto de la Paris, un exerciţiu de dezvoltare care exemplifică posibilităţile familiei SEAT Ateca, subliniindu-i caracterul aventuros, precum şi capacitatea de a se deplasa în off-road şi forţând toate limitele convenţionalului.

Ateca X-Perience dispune de o gardă la sol mai ridicată, reglaje mai ferme ale suspensiilor, anvelope all-road, bare noi de protecţie, vopsea rezistentă la zgâriere, jante exclusive din aliaj uşor de 18 inchi, motor 2,0 TDI de 190 CP, transmisie DSG cu 7 trepte cu padele pe volan, sistem de tracţiune 4Drive cu cuplaj Haldex şi control avansat al tracţiunii XDS.

Cu exteriorul său în nuanţa Verde Olive mat, inspirată din natură şi cu performanţele sale excelente în off-road, acest automobil reprezintă un exerciţiu dedicat clienţilor care apreciază un stil de viaţă mai aventuros.

Ateca X-Perience dispune de o gamă largă de sisteme de asistenţă pentru şofer şi de dotările de infotainment de ultimă oră Easy Connect, de SEAT Full Link, Media System Plus cu ecran de 8 inchi, de Connectivity Box care permite încărcarea wireless a smartphone-urilor şi de SEAT ConnectApp.

SEAT Ateca este prezentat la Paris ca fiind cel de-al treilea pilon major al mărcii. Totodată, modelul face parte din cea mai mare ofensivă de produs din istoria mărcii, care în 2017 va fi extinsă cu încă trei modele noi.

SEAT este singura companie care creeaza, dezvolta, produce si comercializeaza masini in Spania. Fiind o membra a Grupului Volkswagen, multinationala are sediul central la Martorell (Barcelona), si exporta in cele peste 75 de tari in care este prezenta mai mult de 80% din masinile produse. In 2015, SEAT a avut o cifra de afaceri de peste 8.3 miliarde de euro, cea mai mare inregistrata pana acum, si a vandut un total de 400,000 de unitati la nivel international, ceea ce reprezinta cea mai ridicata cifra din 2007.

Grupul SEAT are peste 14,000 de angajati profesionisti in cele trei centre de productie – Barcelona, El Prat de Llobregat si Martorell, unde produce modelele de succes Ibiza si Leon. In plus, compania produce modelele Ateca si Toledo in Republica Ceha, Alhambra in Portugalia si Mii in Slovacia.

Multinationala are un Centru Tehnic care opereaza ca un hub stiintific ce strange laolalta 1,000 de ingineri ce sunt forta motrice care sta in spatele inovatiei celui mai mare investitor in cercetare si dezvoltare din Spania. Gama de vehicule SEAT este deja dotata cu cele mai noi tehnologii in domeniul conectivitatii, iar marca este in prezent implicata in procesul global de digitalizare ce vizeaza promovarea mobilitatii viitorului.