Știri

Creștere susținută a vânzărilor de mașini pentru mărcile importate de Porsche România

București, 24 iulie 2018: Porsche România, cel mai mare importator auto din România, încheie prima jumătate a anului cu o creștere a vânzărilor de mașini pentru toate mărcile din portofoliu de 16%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Reușim performanța de a fi în mod constant în topul preferințelor clienților noștri în ultimii douăzeci de ani, prin oferta variată pentru fiecare dintre mărcile din portofoliu și prin calitatea și fiabilitatea produselor. Tehnologiile din dotarea noilor modele și pachetele de servicii asigurate determină din ce în ce mai mulți români să opteze pentru modele noi”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

„Evoluția vânzărilor din prima jumătate a anului confirmă tendințele de pe piața auto globală. Clienții pun din ce în ce mai mult accent pe modelele electrice și hibride, unde beneficiază și de ajutorul oferit de stat prin programul Rabla Plus. La această tendință se adaugă preferința pentru automobile avansate din punct de vedere tehnologic, cu autonomie ridicată și opțiuni de inter conectare”, precizează Kurt Leitner, director general Porsche România.

Mărcile de volum Skoda și Volkswagen au înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor, cu până la 29%, respectiv, 16% mai mare în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Pe segmentul autoturismelor pentru pasageri Volkswagen rămâne cea mai bine vândută marcă de import, cu o cotă de piață de 10%, urmată la mică distanță de Skoda cu 9% din vânzările din piață.

Cele mai mari vânzări pentru modelele de autoturisme pentru pasageri în perioada ianuarie – iunie 2017 au revenit modelului Skoda Octavia (2.627 unități vândute), urmat de Skoda Rapid (1.717 unități), Volkswagen Polo (1.516 unități), Volkswagen Golf (1.511 unități), Volkswagen Tiguan (1.410 unități) și Skoda Fabia (1.121 unități).

Pentru Volkswagen un model vedetă în prima parte a anului a fost noul Touareg, lansat la Salonul Internațional de Automobile București, pentru care primele livrări au fost realizate în luna iunie.

Vânzările de autovehicule electrice și hibrid ale Porsche România au crescut în prima jumătate a anului până la un total de 141 de unități. Cel mai bine vândut model a fost Volkswagen Passat GTE (70 de unități), un plug-in hibrid, urmat de Volkswagen e-Golf și Volkswagen e-up!, două modele 100% electrice. Compania va pune din ce în ce mai mare accent pe vehiculele electrice și hibrid, potrivit strategiei de dezvoltare a grupului.

Pe segmentul mașinilor comerciale, Volkswagen Caddy a devenit cel mai bine vândut model, urmat de Volkswagen Transporter.

Rețeaua Porsche România își desfășoară activitatea în țară prin 82 reprezentanțe în 29 de județe. Porsche România, cel mai mare importator auto local, aniversează 20 de ani de activitate, timp în care a livrat clienților 455.055* de autoturisme sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda.

*cifra valabilă la 31 decembrie 2017

Despre Porsche România

Porsche România este cel mai mare importator auto din România și importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale. În 20 de ani de activitate pe piața locală, Porsche România a vândut peste 450.000 de mașini și a atins o cifră cumulată de afaceri de peste 8 miliarde de euro. Compania a generat 3.500 de locuri de muncă în rețeaua proprie și a plătit taxe în cuantum de aproximativ 1.300 de milioane de euro în România.

Porsche România este filiala locală a Porsche Holding GmbH din Salzburg.