Știri

Euro NCAP 2016: Tiguan este modelul ‘Cel mai Bun din Clasă’

În iunie, noul Tiguan trecuse deja seria de teste stricte de impact Euro NCAP, primind astfel cel mai mare punctaj, de cinci stele. Au fost avute în vedere rezultatele obţinute la patru sub-categorii: sistemele de protecţie proactivă a ocupanţilor pentru copii şi adulţi, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru şofer.
Standardele testelor NCAP au devenit din nou mai stricte în 2016. Anul acesta, noi manechine speciale, care imită statura copiilor, au fost folosite pentru prima dată la testare. Noul Tiguan a obţinut rezultate excelente privind protecția adulţilor şi copiilor. Datorită sistemelor standard ISOFIX şi Top Tether de ancorare a scaunelor pentru copii, în combinaţie cu dispozitivele de tensionare a centurilor de siguranţă de pe al doilea rând de locuri, copiii şi adulţii sunt foarte bine protejaţi în cazul unui impact frontal sau lateral.
În privinţa protecţiei pietonilor, îndeosebi aspectele referitoare la structura modelului Tiguan au fost foarte apreciate. Aici este inclusă „capota activă a motorului”, care este astfel concepută încât să ajute la reducerea rănirilor grave la nivelul capului în cazul unei coliziuni. De asemenea, Tiguan a impresionat cu funcţia de recunoaştere a pietonilor Pedestrian Monitoring şi cu sistemul de monitorizare a vecinătăţii Front Assist cu funcţia City de frânare de urgenţă care contribuie la evitarea accidentelor, sau în cel mai rău caz reduce gravitatea acestora, dacă nu pot fi complet evitate. Adiţional, sisteme precum ESC (sistemul electronic de control al stabilității), funcţia de reamintirea pentru fixarea centurilor de siguranţă pentru locurile din spate şi sistemul activ pentru menţinerea benzii de rulare Lane Assist sunt dotări standard ale modelului actual Tiguan.
Euro NCAP publică anual o listă cu top-ul autovehiculelor. În anul 2016 au fost testate conform procesului riguros de testare Euro NCAP în total 22 de modelele ale tuturor producătorilor auto. Anul trecut, Volkswagen Touran a câștigat prestigiosul titlu „Cel mai bun din Clasă”.