Știri

Familia ŠKODA crește – noul ŠKODA SCALA

Noul membru al familiei ŠKODA extinde oferta mărcii în clasa populară a modelelor compacte: SCALA este un model absolut nou şi oferă un nivel ridicat de siguranţă activă şi pasivă, precum şi faruri şi blocuri optice spate full-LED, plus spaţiu din plin şi numeroase soluţii Simply Clever. Clienţii pot alege din cinci motoare, cu puteri între 66 kW (90 CP) şi 110 kW (150 CP). Hatchback-ul cu cinci uşi îmbină designul emoţional cu utilitatea şi conectivitatea de ultimă oră.

Fiind prima dată când intră în producţia de serie, noul limbaj de design emoţional a fost implementat la interiorul şi exteriorul modelului ŠKODA SCALA. Prezentarea în premieră a acestui limbaj atractiv a avut loc la Salonul Auto de la Paris, sub forma conceptcar-ului ŠKODA VISION RS. Totodată, noul model face un pas mare înainte şi în privinţa evoluţiei tehnice, oferind dotări inovatoare, disponibile până în prezent doar în clasele auto superioare. Astfel, denumirea SCALA ce provine din limba latină i se potriveşte perfect noului model. Cuvântul înseamnă scară. SCALA escaladează mai multe trepte pe scara evoluţiei mărcii ŠKODA şi, totodată, redă perfect valorile mărcii, rezumate de expresia „ingeniozitate discretă”.

Lansarea pe piaţă va avea loc deja în prima jumătate a anului 2019.
SCALA este prima ŠKODA care dispune de cea mai nouă generaţie de sisteme de infotainment, cu ecranul liber poziţionat, la înălţime mai mare, în câmpul vizual imediat al şoferului. Afişajul opţional Virtual Cockpit oferă cea mai mare suprafaţă de afişare din segment. Alături de noile elemente de decor şi de materialele rafinate, ŠKODA SCALA se mai remarcă şi prin spaţiul generos de la interior şi portbagajul cel mai mare din clasă, de 467 de litri.

Spaţiul mare de la interiorul modelului ŠKODA SCALA este accentuat în manieră plăcută de iluminarea ambientală cu lumină albă sau roşie, după preferinţe. Un plus de rafinament conferă nuanţele calde şi cusăturile contrastante de pe tapiţerie. Scaunele pot fi acoperite opţional cu tapiţeria din microfibră Suedia.

În ciuda dimensiunilor exterioare compacte, ŠKODA SCALA oferă la interior un spaţiu generos pentru un automobil din clasa compactă. Nou model are o lungime de 4.362 de milimetri, lăţimea de 1.793 de milimetri şi o înălţime de 1.471 de milimetri. Ampatamentul lung, de 2.649 de milimetri, conferă modelului ŠKODA SCALA caracteristici dinamice excelente.

Standarde ridicate de siguranţă, fără compromisuri: ŠKODA SCALA oferă faruri şi blocuri optice spate full-LED, pentru condiţii optime de siguranţă şi vizibilitate excelentă, indiferent de vremea şi de lumina de afară. Atmosfera plăcută de la interior este accentuată de iluminarea ambientală cu LED.

Tehnologia digitală de ultimă oră se integrează perfect în designul modern al modelului ŠKODA SCALA. Afişajul Virtual Cockpit (opţional) poate fi configurat cu maximă flexibilitate şi este oferit cu cel mai mare display de acest fel din clasa compactă, şi anume de 10,25 inchi.