Știri

Generația SIX: premieră mondială a unei noi serii T

Hanovra/Amsterdam, 15 aprilie 2015 – începând cu această dată Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat noua generație a modelului de succes, Transporter – care se produce la Hanovra. Caracteristicile tehnice îmbunătățite se concretizează în siguranță mai mare, confort sporit, performanțe dinamice mai mari, împreună cu un consum scăzut și un preț de pornire mai mic decât la modelul precedent.

Volkswagen Autovehicule Comerciale lanseaza o ediție nouă a modelului care a fost numărul unu în Germania timp de mai multe decenii. Modelul precedent s-a vândut în 2.000.000 exemplare în toată lumea, într-un interval de 11 ani. Pe parcursul celor 65 de ani de existență ai modelului s-au vândut în jur de 12.000.000 de unități, altfel spus, o experiență de 65 de ani în lucrul cu clienții și în activitatea de transport. Fiecare generație a deținut supremația în ceea ce privește soluțiile tehnologice și cerințele pieței.

Design: Mai bine definit, mai precis și de o calitate înaltă, care păstrează cu atenție design-ul clasic definitoriu al seriei Transporter. Liniile, conturul, muchiile curg de la un capăt la altul. Autovehiculul pare acum dintr-o singură bucată, ca și când ar fi fost tăiat dintr-un bloc solid. Rămâne însa ușor de recunoscut, ca și predecesorii săi. Noua serie T este construită pe o bază solidă, aceea a autovehiculelor comerciale, rezistente și de încredere, testate zilnic de profesioniști. Multivan-ul reprezintă vârful de gamă al modelului, proverbial pentru flexibilitatea sa, preferatul familiilor și al practicanților de sport în aer liber. Caravelle este modelul de tranziție, creat atât pentru scopuri comerciale cât și personale iar acum vine și cu echipare highline. Proiectanții și inginerii au dezvoltat un interior de calitate înaltă pentru ambele versiuni de autovehicul:  foarte practic pentru Transporter, foarte rafinat și personalizat pentru  Multivan, îndeplinind cerințele grupelor diferite de clienți. Compartimentele și spațiile de depozitare au locul lor, bine gândit, în funcție de model. În orice caz, toate lucrurile sunt la locul lor: hărți, telefoane, tablete, băuturi… Funcția crează forma, în buna tradiție Bauhaus.

Motorizări: pentru seria T a fost lansată o generație nouă de motoare TDI, cu normă de poluare EU6. Intern este alintată ‘EA288 Nutz’. Aceste motoare au fost special create pentru cerințele aspre ale autovehiculelor comerciale. Longevitatea, puterea și rezistența au fost prioritățile specialiștilor. TDI-urile disponibile sunt montate transversal și înclinate spre interior cu 80 și pot avea: 62 kW/84 CP, 75 kW /102 CP, 110 kW /150 CP si 150 kW /204 CP, la o cilindree de 1,968 cm3.  Se oferă și o motorizare pe benzina, de 2.0l și 110 kW /150CP sau 150 kW /204 CP. Comparativ cu generația anterioară, aceste motoare economisesc un litru de combustibil la 100 km. Toate motorizările EU5 și EU6 vin acum cu sistem start/stop în dotarea standard, astfel încat consumul de combustibil poate fi redus cu 15%.

Confort: noul sistem Dynamic Cruise Control (DCC), pentru așa zisele suprastructuri închise, acționează într-o manieră nouă, personalizată. Sistemul permite conducătorului auto să aleagă unul dintre cele trei stiluri de conducere: confort, normal sau sport.  În oricare dintre situații, amortizoarele reglabile electric se adaptează stilului ales. În acest fel, sistemul DCC face manevrabilitatea autovehiculului și mai usoară.

Capacitatea de configurare a locurilor face din interiorul seriei T un adevărat teren de joacă. De la configurație normală la capacitate mare de încărcare, totul este posibil. Închiderea și deschiderea ușilor se face acum mult mai ușor, datorită unui sistem automat care permite acționarea lor fără efort și fără zgomot. Și cel mai simplu este cu sistemul electric complet automat, care acționează ușile în urma unui mic impuls sau la apăsarea unui buton. O altă posibilitate ar fi apăsarea unui buton din ușa șoferului sau cu ajutorul unei telecomenzi integrate în cheia autovehiculului. De mare ajutor, daca ne gândim ca haionul se află la doi metri înălțime de sol atunci când este deschis.

Siguranță: prin intermediul radarului, sistemul de monitorizare ‘Front Assist’ (opțional pentru Transporter, Multivan, Caravelle; standard pentru Multivan Business) recunoaște distanțele critice față de autovehiculul din față și contribuie la scurtarea distanței de oprire. În situații periculoase, sistemul avertizează șoferul prin semnale audio și vizuale și acționează ușor frâna. Sistemul Cruise control adaptiv (‘ACC’) are capacitatea de a măsura distanța față de vehiculul din față și viteza relativa, iar dacă este necesar reduce viteza până la oprire ( de exemplu în ambuteiaje). În funcție de situația din trafic, același sistem poate comanda reluarea deplasării, după un anumit interval de timp. ‘City Emergency Braking’ este un alt sistem de siguranță, integrat în ‘Front Assist’ și ‘ACC’ și oferă asistență la deplasarea în traficul aglomerat de oraș, având o viteză mai mică de 30 km/h. La apropierea de un obstacol nesesizat de șofer, frâna este acționată automat, reducând semnificativ viteza. Pentru minimizarea riscurilor asociate unui astfel de scenariu, sistemul de frânare automată ‘Post-Collision Braking’ este oferit în dotarea standard a noului model Transporter. Opțional se poate comanda sistemul ‘Light Assist’, care acționează automat fază lungă. Sistemul ‘ Driver Alert System’, standard la autovehiculele echipate cu display multifuncțional, recunoaște orice deviație de la comportamentul normal al autovehiculului și recomandă șoferului o pauză. Sistemul de amplificare disponibil opțional îl ajută pe șofer să fie atent la drum și în același timp sa comunice usor cu pasagerii din spate, fără a întoarce capul. Sistemul ‘Hill Descend Assist’ este disponibil opțional pentru toate autovehiculele 4MOTION. Acesta aplică forțe de frânare diferite pe fiecare roată, în funcție de necesități își reduce viteza, astfel încât orice coborare în pantă să fie sigură și controlată în totalitate . Componenta pentru remorcă a ‘ESP’ contribuie la deplasarea în siguranță, atunci când autovehiculul tractează o remorcă. O noutate pentru noul model o reprezintă posibilitatea comandării unui parbriz încălzit, recomandat în special pentru regiunile reci, cu ninsori abundente.

Infotainment: pentru siguranța traficului, toate sistemele de informare și divertisment sunt echipate cu dispozitiv Bluetooth hands-free. În cazul ecranului de 6.33 inch, Volkswagen Autovehicule Comerciale folosește pentru prima dată un display care funcționează prin intermediul senzorilor de proximitate: la apropierea mâinii de touchscreen, sistemul se schimbă automat din modul display în modul input. Ecranul are de asemenea o funcție care permite utilizatorului să deruleze liste sau să navigheze în propria bază de date, salvată pe un SD card, de exemplu. În funcție de linia de echipare, există interfața ‘Comfort’ pentru telefonul mobil, care oferă posibilitatea de conectare la antena exterioara a autovehiculului, port USB și compartiment ergonomic de depozitare pentru telefonul mobil. În ultimii ani, folosirea internetului pe dispozitivele mobile smartphones și tablete a crescut semnificativ, ceea ce denotă nevoia de acces în timp real la informație, pretutindeni. Urmând acest trend, Volkswagen Autovehicule Comerciale oferă sistemele de navigație ‘Discover Media’ și ‘Discover Media Plus’, însoțite de un ghid complet de utilizare și service.

Generația SIX: exclusiv pentru lansarea pe piață a noului model, Volkswagen Autovehicule Comerciale oferă modelul special ‘Generația SIX’, care are la bază un Multivan Comfortline, îmbogățit cu o serie de caracteristici exclusive.  Sunt oferite ca și dotare standard următoarele: geamuri fumurii, faruri cu tehnologie LED, faruri de ceață adaptive, pachet crom. Ca și opțional se poate comanda caroseria în doua tonuri de culoare (se poate alege dintre patru combinații posibile), cu elemente decorative asortate în bordul autovehiculului și jante de aliaj retro-design ‘Disc’, în două culori. Modelul special este echipat cu un pachet cuprinzător de sisteme electrice de asistență. Sunt oferite în dotarea standard următoarele: ParkPilot cu senzori de parcare față și spate, Side Assist cu oglinzi rabatabile electrice, cruise control și Adaptive Cruise Control (ACC) și radio Composition Media. În interior scaunele au tapițerie din piele Alcantara, în două tonuri de culoare și cusături într-o culoare contrastantă. Aceleași cusături se regăsesc pe volanul multifuncțional și schimbătorul de viteze. O notă aparte este dată de covorașele din material textil, cu margini în contrast. Ambientul plăcut este asigurat de aerul condiționat Climatronic și scaunele încălzite.

Prețuri:  Clienții pot deja să comande noua generație T. Prețul este comparabil sau chiar mai mic decât al modelului anterior. Prețul de listă pentru Transporter Furgon de exemplu, începe de la 19,600 Euro+TVA (pentru 62 kW TDI/ Euro5). Pentru Multivan CL KR, 62 kW TDI/Euro6, prețul pornește de la 23,148 Euro Modelul T6 Șasiu are prețul de pornire de 18,484 Euro.