Știri

Noi statii de incarcare rapida si o confirmare a succesului modelului eGolf prin teste pe distante lungi – toate in cadrul parteneriatului dintre Volkswagen si Renovatio

Incepand cu luna Iulie, clientii noi Volkswagen au acces gratuit la statiile din cadrul retelei Renovatio e-charge (in limita a 10.000km).

Zece noi statii de incarcare rapida au devenit operationale de la inceputul acestui an, parte a proiectului FastSEE, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul CEF Transport si dezvoltat de Renovatio cu sustinerea Volkswagen; iar pana la sfarsitul anului, numarul acestora va ajunge la 26.

Volkswagen sustine dezvoltarea infrastructurii de incarcare a vehiculelor electrice si in acest sens a pus la dispozitie un model eGolf pentru testarea, punerea in functiune si mentenanta statiilor de incarcare din cadrul proiectului. Echipele Renovatio au parcurs deja peste 4000km la bordul eGolf-ului, reusind un consum mediu de 12,5kWh/100km, sub media oficiala a masinii. Fie ca vorbin de deplasari pe distante scurte (Bucuresti, Ploiesti, Pitesti) sau mai lungi (Timisoara, Oradea, Targu Mures, Iasi), masina s-a dovedit un partener de incredere.

Renovatio este primul dezvoltator al unei rețele publice de stații de alimentare destinată vehiculelor electrice. Proiectul FastSEE acopera peste 1800km din coridoarele principale ale retelei transeuropene TEN-T din Europa Centrala si de Est si prevede construirea a 69 de statii de incarcare rapida (53 in Romania) si 4 ultra-rapida (3 in Romania).

Vezi aici lista completă a stațiilor de încărcare din rețeaua Renovatio e-charge.