Știri

Noua Alhambra – Versatilitate cu dinamism şi stil

  • Noile motoare TDI si TSI consuma cu pana la 10% mai putin
  • Sisteme de infotainment de nouă generație – mereu conectat
  • Aplicaţia exclusivă SEAT ConnectApp în colaborare cu Samsung
  • Noi sisteme pentru confort şi de asistenţă

 

SEAT îşi continuă ofensiva de produse cu noua generaţie Alhambra. Graţie unei game complet noi de motoare TSI şi TDI, inteligentul şi versatilul van este cu până la 10 % mai eficient în privinţa consumului de combustibil, graţie noilor sale motoare şi este totodată şi mai dinamic, datorităcreşterii puterii. Alhambra rămâne în prima linie, raportat la concurenţa, dispunând de noi sisteme pentru confort şi de asistenţă, precum şi de oferte inovatoare în domeniul conectivităţii şi al funcţiilor de infotainment.

„Alhambra a înregistrat vânzări record în 2014. Inovaţiile, plăcerea condusului, caracterul practic şi siguranţa sunt cuvintele cheie când vine vorba de noua generație Alhambra, astfel încât acest model devine partenerul ideal pentru un stil de viaţăactiv,” a declarat Jürgen Stackmann, Preşedintele SEAT S.A.

Modelul atractiv îmbină cel mai bun nivel de funcţionalitate şi tehnologia de ultimă oră cu un standard excelent al calităţii şi preoductiei. De asemenea, în manieră caracteristică mărcii SEAT, oferă un raport incredibil valoare/preţ.

Noua Alhambra dispune de o nouă generaţie de sisteme de infotainment SEAT Easy Connect. Acestea includ touchscreen-uri de înaltă rezoluţie şi procesoare de ultimă oră, pentru o prelucrare imediata şi pentru calcularea mai rapidă a rutei. Şi de asemenea oferă un nivel absolut nou al conectivităţii – folosind SEAT Full Link, Media System Plus şi sistemul de navigaţie pot fi conectate cu Mirror Link, Google Android Auto* şi Apple Car Play*. Astfel se realizează o conexiune directă între smartphone şi display-ul sistemului automobilului, ceea ce permite operarea în siguranţă a unui număr mare de aplicaţii prin intermediul touchscreen-ului de 6,5 inch. (*nu sunt disponibile in Romania).

Conectivitatea este un domeniu central al inovării la SEAT. O folosim pentru a combina cele mai noi aplicaţii cu un concept de operare care asigură cel mai înalt nivel de siguranţă la condus„, spune Dr. Matthias Rabe, Vicepreşedintele mărcii, responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare. „Alhambra are valori de vârf privind consumul de combustibil, care a fost din nou optimizat, la fel ca şi emisiile. Graţie noilor sale tehnologii, oferă cea mai bună combinaţie posibilă de plăcere la condusşi confort excelent.”

MirrorLink pentru integrare optimă

MirrorLink este tehnologia perfectă pentru utilizarea în siguranţă a smartphone-urilor şi a multora dintre funcţiile şi aplicaţiile acestora prin intermediul sistemului de infotainment cu care este echipată Alhambra. Elementele corespunzătoare ale interfeţei de operare a smartphone-ului sunt oglindite pe touchscreen. Funcționează simplu şi uşor cu un număr tot mai mare de smartphone-uri Android compatibile MirrorLink.

Soluţii exclusive „powered by Samsung”

Producătorul auto spaniol si Samsung  au convenit o colaborare pentru dezvoltarea de soluţii inovatoare de conectivitate, iar ca prim rezultat este oferirea unui smartphone Samsung cu aplicaţia SEAT ConnectApp preinstalată. „Această colaborare este avantajoasă atât pentru Samsung, cât şi pentru SEAT, referindu-se la integrarea în automobile a tehnologiei de ultimăoră şi a conceptelor viitoare,” a declarat Rick Segal, Vicepreşedintele  Samsung Electronics, responsabil pentru Comunicare Mobilă.

Noua aplicaţie SEAT ConnectApp – vorbiţi în loc să tastaţi

Noua aplicaţie SEAT Connect App va fi disponibilă înainte de finele anului. Conexiunea MirrorLink asigura functionarea optima a aplicatiei SEAT ConnectApp. Şoferul este permanent conectat, dar mereu atent la drum. Două funcții centrale sunt „Read to me” (Citeşte-mi) şi „Voice Reply” (Răspuns vocal). Această funcție de citire a textului converteşte în voce mesajele primite, de exemplu, prin e-mail, SMS, Facebook sau Twitter, citindu-le clar, cu voce tare. Răspunsurile la postările noi pot fi „dictate” cu voce tare, ceea ce înseamnă eliminarea distragerilor datorate tastării pe ecran.

O nouă funcție exclusivă este controlul prin gesturi. Funcţiile precum apelurile telefonice sau adresele pot fi accesate pe touchscreen-ul SEAT Infotainment System, folosind scurte mişcări ale degetelor. Ecranul de start al SEAT ConnectApp furnizează informaţii precum previziunile meteo actuale sau întâlnirile dintr-un cont de Facebook, toate acestea putând fi personalizate conform preferințelor utilizatorului. Pentru funcţia Smart Tips, aplicaţia memorează preferinţele personale, precum destinaţiile frecvente, şi poate oferi remindere privind întâlnirile programate. Vor fi disponibile de asemenea şi multealte funcţii adiţionale. Actualizările periodice vor suplimenta gama, pe măsură ce aceasta se extinde.

Securitatea datelor este absolut garantată. Sistemul ConnectApp nu memorează niciun fel de date personale în backend, cu excepţia adresei de e-mail şi a specificaţiilor automobilului. Celelalte date rămân integral şi exclusiv pe smartphone-ul utilizatorului.

Noi motoare – performanţe şi mai ridicate, în condiţii de eficienţă şi mai mare

Noua generaţie Alhambra vine pe piaţă cu o gamă revizuită de motoare pe benzină şi diesel. Toate acestea îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6. Propulsoarele supraalimentate cu turbină şi cu injecție directă sunt cu până la 10 % mai eficiente.

In Romania, la momentul lansarii pe piata, este disponibil motorul 2.0 TDI in doua trepte de putere, 150 CP si 184 CP, in combinatie cu o cutie de viteze cu 6 trepte sau una automata DSG, in 6 trepte.

Cutia de viteze DSG beneficiaza de functia coasting, pentru reducerea consumului de combustibil. In momentul in careşoferul ridică piciorul de pe pedala de acceleraţie, transmisia este decuplata de la motor, masina ruland liber.

Motorul 2.0 TDI 150 CP M6, este disponibil si cu transmisia integrala permanenta 4DRIVE.

Mai multă siguranţă graţie noilor sisteme de asistenţă

Noua Alhambra dispune în echiparea standard de funcţia de frânare Multicollision Brake. În cazul în care şoferul nu mai poate interveni ca urmare a unui accident, funcţia iniţiază frânarea automată pentru evitarea unei noi coliziuni. Nou între dotări este senzorul Blind Spot, care avertizează în cazul în care în unghiul mort se află vehicule la schimbarea benzii. Funcţia sa adiţională Parking Assist avertizează şoferul de vehiculele care se apropie din lateral la ieşirea în marşarier de pe un loc de parcare. Această funcţie este oferită de a treia generaţie a sistemului Park Steering Assist.

Funcţia Full Beam Assist este sensibilă la condițiile diferite de luminozitate şi reacţionează pentru ca traficul din sens opus să nu fie deranjat de faruri. Detectorul de oboseală analizează conduita la condus pentru a identifica semnele de obosealăşi, dacă este necesar, recomandă o pauză. Funcţia de identificare a indicatoarelor de circulaţie* reaminteşte şoferului de limitările curente de viteză şi îi oferă şi alte informaţii importante. (*nu este disponibila la momentul lansarii).

Sistemul de control adaptiv al şasiului (DCC) reglează supapele amortizoarelor în câteva milisecunde, adaptând caracteristicile automobilului pentru a corespunde situaţiei de rulare – pentru confort maxim şi o ţinută sportivă relaxată. Noile scaune cu funcţie de masaj asigură un confort deosebit la drum lung. O altă dotare pentru confort este Keyless Entry, cu ajutorul careia, accesul in masina si pornirea motorului se realizeaza fara utilizarea efectiva a cheii. Cheia poate sa ramana in buzunar sau poseta.

Design dinamic – redesenat cu subtilitate

SEAT Alhambra îşi dezvăluie caracterul dinamic încă de la prima privire. Proporţiile bine echilibrate, liniile clare şi pasajele distinctive ale roţilor îi conferă o alură marcată de forţă şi un design sportiv, unic în segmentul van-urilor. Cu capota motorului cu formă de săgeată, grila radiatorului şi priza de aer specifice mărcii, Alhambra este un exponent evident al limbajului de design SEAT. Designul modelului Alhambra a fost doar subtil modificat. Noile blocuri optice spate cu LED prezintă semnătura luminoasă specifică mărcii SEAT, ceea ce-i subliniază provenienţa, la fel ca şi emblema mărcii integratăîn grila modificată a radiatorului. Noile culori exterioare şi noile modele de jante desăvârşesc aspectul plin de prospeţime.

Interiorul dispune de noi culori, designul volanului provine de la SEAT Leon, iar unele dintre butoane au primit un design nou. Liniile de echipare au fost restructurate, astfel încât noua Alhambra este acum oferită în versiunile Reference, Style şi Style Advanced.

Un însoţitor extraordinar de versatil

Cu versatilitatea sa enormă, SEAT Alhambra este însoţitorul perfect in diferite situatii – dinamic, premium, de calitate superioară şi, înainte de toate, extrem de flexibil. Alhambra poate fi echipată cu trei rânduri de scaune, oferind loc pentru până la 7 persoane. Scaunele rândului doi pot fi dotate cu scaune integrate pentru copii. Scaunele cu sistem de rabatare facil din al doilea şi al treilea rând pot fi rabatate complet, pentru a crea o capacitate de transport de până la 2.430 litri. Mai multe spaţii inteligente de depozitare păstrează lucrurile în ordine, în timp ce plafonul panoramic vitrat conferă o atmosferăluminoasă şi plăcută la interior. Materialele premium creează o ambianţă care încurajează starea de bine şi toţi pasagerii călătoresc relaxaţi pe scaunele tapițate fie cu piele, sau cu material textil.