Știri

Noul Sharan

A început vânzarea noului Sharan

Numeroasele noi sisteme pentru confort şi asistenţă fac ca van-ul prietenos cu familiile să devină unul dintre cele mai avansate modele din acest segment auto. Noua generaţie oferă acum mai multe dotări şi un număr şi mai mare de sisteme de asistenţă. Astfel, de exemplu, sistemul inovator Multi Collision Brake, inclus în echiparea standard, iniţiază automat frânarea maşinii după o coliziune, în cazul în care şoferul nu mai poate interveni. De asemenea o dotare standard este frâna electrică de parcare inclusiv funcţia AutoHold.

La acestea se adaugă numeroase noi sisteme de asistenţă disponibile opţional, ca de exemplu asistentul de reglare automată a distanței ACC cu sistemul de monitorizare a vecinătăţii „Front Assist” inclusiv funcţia City de frânare de urgenţă (dotare standard pentru linia de echipare Highline), asistentul de menţinere a benzii de rulare „Lane Assist”, asistentul pentru parcare (a treia generaţie, pentru asistarea manevrelor de accesare şi părăsire a locurilor de parcare), precum şi senzorul Blind-Spot, care avertizează în cazul în care, în timpul manevrei de schimbare a benzii de rulare, în unghiul mort se află alte vehicule.

Noi motoare pentru comunitatea van-urilor

Complet reînnoite au fost şi motoarele puternice şi eficiente pe benzină şi diesel, care acum consumă cu până la 15 % mai puţin şi îndeplinesc toate cerinţele normei de poluare Euro 6. Noul motor TSI generează acum 110 kW / 150 CP .

Puteri de 110 kW / 150 CP (plus 10 CP) şi 135 kW / 184 CP (plus 7 CP) sunt oferite de cele doua noi propulsoare TDI.

Deosebit de atractiv este motorul TDI 110 kW / 150 CP cu transmisie manuală cu 6 trepte, care poate fi comandat opţional şi cu tracţiunea integrală inteligentă 4MOTION.