Știri

Porsche România are un nou Director General: Kurt Leitner

Porsche România are un nou Director General începând cu luna septembrie a acestui an. Kurt Leitner îl înlocuiește pe Rainer Trischak și va conduce Porsche Romania alături de Brent Valmar.‎ După patru ani în România, Trischak a fost numit Director General la Porsche Informatik, parte a Porsche Holding din Salzburg.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu numit în poziţia de Director General al Porsche România. Preiau cu mult entuziasm noua mea funcție, având în vedere poziția solidă a companiei noastre pe piața locală și totodată competența rețelei noastre de distribuitori – rezultatele companiei pe primele opt luni din acest an susțin această afirmație. Obiectivele noastre principale sunt menţinerea companiei în poziţia de lider în piața auto de import, precum şi punerea în aplicare a unor concepte și moduri inovatoare de condus și servicii post-vânzare aferente. În acest sens mașinile electrice, hibridele plug-in, digitalizarea și serviciile de conectivitate sunt doar câteva cuvinte cheie”, a declarat Kurt Leitner.

Kurt Leitner are o experienţă de peste 20 ani în management strategic și dezvoltarea afacerii în cadrul Grupului Internațional Porsche. În vârstă de 49 de ani, Leitner a ocupat anterior poziția de Director Financiar al Porsche Chile dezvoltând activitatea de import pentru mărcile Volkswagen Autovehicule, Volkswagen Autovechiule Comerciale, Volkswagen divizia camioane, Audi, Škoda, Lamborghini, Bentley și MAN. Managerul austriac revine în România la patru ani de când și-a încheiat activitatea ca Director General al Porsche Finance Group România.

Rainer Trischak a preluat funcţia de Director General al Porsche România în septembrie 2011, după ce timp de 18 ani o ocupat diferite funcții de conducere atât în activitatea de retail, cât și în cea import în cadrul Porsche Holding.

„Sunt convins că echipa formată în ultimii ani împreună cu colegul meu Brent Valmar va colabora excelent cu noul Director General. Kurt Leitner este un manager cu o experienţă deosebită, care va continua în direcţia promisiunii noastre, aceea de a oferi mașini atractive, sigure și ecologice, la cele mai înalte standarde tehnice de calitate”, a declarat Rainer Trischak.

Porsche România continuă să fie cele mai mare importator auto din România, cu o cotă de piață de 22,8% în piața de autoturisme noi la sfârşitul lunii august și cu două dintre mărcile sale, Volkswagen și Škoda pe primele două locuri pe piața de import.