Știri

Premieră mondială în Wolfsburg: Volkswagen prezintă noul Golf

Volkswagen a prezentat astăzi o actualizare majoră a Golf-ului la turnul mărcii din Autostadt, în Wolfsburg. Caracteristici cheie: design îmbunătățit, tehnologii inginerești noi, sisteme de asistență noi și o nouă generație de sisteme de infotisment. Ca prima din lume din clasa solidă, sistemul de infotisment,vârf de gamă, „Discover Pro”, poate fi comandat prin gesturi. Cu ecranul său de 9.2-inch formează o entitate conceptuală și vizuală cu Afișajul de Informare Activ (tablou instrumental digital), care este și el nou la Golf. Golf-ul actualizat este unul dintre primele mașini solide disponibilă cu funcții de conducere semi-automată, de exemplu, noua funcție Asistență pentru Blocaj în Trafic poate ghida Volkswagen-ul prin traficul congestionat. Dr Herbert Diess, Președintele consiliului de administrație al mărcii Volkswagen a explicat premiera mondială: „Focalizarea principală este pe o generație complet nouă de infotisment și conectivitate. Nicio altă mașină compactă nu este mai deșteaptă, mai sigură sau mai interconectată.” Relansarea acestei povești de succes, din care s-au vândut peste 33 de milioane, marchează începutul celei mai mari ofensive de produs din istoria mărcii Volkswagen. Dr Herbert Diess continuă: „Volkswagen câștigă momentul. În 2017 vom prezenta mai mult de zece modele și actualizări majore. Până în 2020, ne vom fi reînnoit întreg dispozitivul.”

Potențialul Golf-ului reiese din noul status-quo al sistemelor de asistență: tehnologii precum Asistență Frontală cu Monitorizare Pedestră nouă, noua Asistență pentru Blocaj în Trafic și Asistență de Urgență, care este de asemenea nouă în cadrul acestui segment, îmbunătățesc considerabil siguranța. „Cu modelul Golf al anului 2017, introducem funcții de conducere automate la clasa compactă pentru prima dată din toate timpurile”, spune Dr Frank Welsch, Membru al Consiliului de Administrație al mărcii vehiculelor Volkswagen pentru pasageri cu responsabilități în ceea ce privește Dezvoltarea Tehnică. Inginerul șef continuă: „Mulțumită îmbinării dintre sistemul de avertizare pentru depărtarea de bandă Asistență Bandă și comanda pilotului automat ACC, Asistența pentru Blocaj în Trafic poate prelua controlul la viteze de până la 60 km/h în traficul congestionat obositor. Conduce, frânează și accelerează noul Golf.”

Aceste inovații sunt însoțite de familia motorului TSI îmbunătățit. Noul Golf vede pentru prima oară debutul noului motor turbo „1.5 TSI Evo” – un motor în patru cilindri de 110 kW/150 PS1 cu Gestionare activă a cilindrului variabilă (ACT). Acesta va fi urmat de o versiune BlueMotion care produce 96 kW/130 PS2 – tot cu ACT, precum și o funcție nouă de ralanti, care oprește complet motorul, temporar, în timpul condusului. Dr Welsch adaugă: „Rezultatul este că noul Golf va fi cu până la un litru de carburant mai eficient în funcționarea efectivă decât motoarele de putere comparabilă. Aceasta este Sustenabilitate Deșteaptă. Acesta este un progres pe care toată lumea și-l permite. ” Volkswagen a mai crescut performanța Golf-ului GTI3, care va furniza acum 169 kW/230 PS3 sau 180 kW/245 PS4 (precum GTI Performance4). O nouă DSG (transmisie cu dublu ambreiaj) cu șapte viteze va înlocui treptat transmisiile cu 6 viteze ca o cutie de viteze de mare eficacitate pentru Golf.

Așa cum s-a menționat mai sus, Volkswagen prezintă actualizarea pentru Golf-ul cu două și cu patru uși, Golf-ul Variant și Golf-ul sport GTI3 și Golf-ul GTE5 la sediul Volkswagen din Wolfsburg. Aici au fost dezvoltate toate cele șapte generații de Golf și aici sunt construite volumele anuale de până la un milion de mașini Golf. Ultima versiune a Golf-ului se distinge prin design-ul său mai precis. Modificările includ amortizoare noi, faruri noi cu halogen cu lumini de zi cu LED, faruri cu LED în întregime pentru a înlocui farurile cu xenon, aripi frontale noi, lumini pe spate cu LED montate ca dotare standard la toate versiunile precum și roți noi din aliaj. Volkswagen va sărbători premiera mondială a versiunii emisii-zero a Golf-ului – noul e-Golf – cu o gamă semnificativ mai variată, la Salonul Auto de la Los Angeles de săptămâna viitoare.

Înregistrare video a noului Golf: https://youtu.be/eDTT5T-MObI