Știri

Repetiție generală pentru Le Mans

Manevre de depășire, dueluri strânse, schimburi permanente de clasament și un avantaj de 4,6 secunde pentru Audi la sfârșitul celor șase ore de pilotaj: runda de deschidere a campionatului WEC de la Silverstone a fost cât se poate de incitantă. Acum, din poziția de lider al clasamentelor, Audi se îndreaptă cu mari speranțe către a doua rundă.

În primul weekend al lunii mai se desfășoară cea de-a doua rundă a Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC, în Spa-Francorchamps. Pentru Audi solicitanta cursă de 6 ore reprezintă o tradițională repetiție generală pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans. Din acest motiv, Audi va concura cu trei vehicule R18 e-tron quattro, exact ca la Le Mans.

Spa-Francorchamps este un circuit foarte popular pentru piloții Audi. Situat la 60 de kilometri la sud-est de Liège, acesta încântă atât fanii cât și piloții datorită configurației pline de provocări. Ruta cu o lungime totală de 7.004 metri urmărește contururile terenului, cu diferențe considerabile în plan vertical. Virajul Raidillon, cunoscut și sub numele de Eau Rouge, se numără printre cele mai mari provocări aduse piloților. Vehiculul de curse al mărcii Audi poate atinge în aceste viraje viteze de peste 270 km/h. Apoi, viteza vehiculului Audi R18 e-tron quattro crește pe porțiunea dreaptă de drum până la 298 km/h. Odată ajunși la șicana de la final, piloții sunt nevoiți să retrogradeze din a șaptea treaptă până în treapta întâi pentru a intra în viraj cu o viteză de aproximativ 71 km/h. Pe durata fazelor de frânare, sistemul hibrid al vehiculului de curse recuperează energie, ce este folosită în continuare la procesul de accelerare.

Audi a cucerit podiumul cursei de 6 ore de la Spa-Francorchamps de două ori consecutiv. În anul 2012 Audi Sport Team Joest a ocupat primele patru locuri, iar în 2013 podiumul a fost ocupat de toate cele trei echipe de piloți Audi.