Știri

Salonul Auto Internațional de la Geneva 2016

Două modele Volkswagen monopolizează lumina reflectoarelor anul acesta la Salonul Auto Internaţional de la Geneva: În primul rând, noua ediţie a maşinii de oraş up!, care în curând va fi lansată pe piaţă cu o gamă impresionantă de dotări speciale şi cu funcţii optimizate de integrare a smartphone-urilo. Şi în al doilea rând, compania cu sediul la Wolfsburg prezintă un concept-car fascinant, care va împrospăta clasa compactă cu un SUV trendy, la un preţ foarte bun.

Oferind spre alegere motoare puternice pe benzină (acum şi cu

66 kW/90 CP*) sau motoare eficiente pe gaz natural sau unităţi electrice inovatoare şi puternice – noul up! acoperă toate cerinţele în privinţa unităţilor de producţie. Vor fi oferite mai multe versiuni: trei linii de echipare, o versiune Cross şi spaţiosul loadup!, cu 2 locuri, dar şi culori exterioare noi, tapiţerii, planşe de bord şi elemente de decor noi, care îi conferă fiecărui up! caracterul său individual. O altă noutate sunt funcţiile de integrare a smartphone-urilor, care permit accesul la navigaţie, muzică şi datele automobilului, fiind folosite împreună cu aplicaţia Volkswagen. Volkswagen mai adaugă „up! beats”, rafinat de specialistul american din domeniul BeatsAudio™, cu un sistem de sunet de 300 de waţi.

Concept-car-ul expresiv poate fi considerat ca un început al mai amplei ofensive SUV, o declaraţie auto inedită, a unui nou stil de viaţă, potrivită totuşi pentru condusul cotidian. Astfel, Volkswagen oferă o nouă perspectivă asupra uni game complet noi de modele şi totodată asupra viitorului model din producţia de serie. Conceptul de operare nu conţine decât foarte puţine butoane, creând o punte conceptuală spre BUDD-e, care a uimit publicul internaţional la salonul CES din Las Vegas.

Film produs despre up!: https://www.youtube.com/watch?v=oA4uwI8Sla0

*Valori previzionate: Consum de combustibil al noului up! TSI (66 kW/90 CP) în l/100 km: 4,4 (mixt), emisii de CO2în g/km: 102 (mixt).