Știri

SEAT anunta un profit de 137 milioane de euro in perioada ianuarie – septembrie 2016

Martorell, 28/10/2016. – Rezultatele financiare ale marcii SEAT continua sa progreseze. In primele noua luni ale anului 2016, marca a atins un profit operational de 137 milioane de euro, o cifra care este de 11 ori mai mare decat profitul obtinut in aceeasi perioada a anului 2015 (12 milioane de euro). Factorii cheie care au condus la acest rezultat reprezinta un mix de vanzari imbunatatit si in mare parte datorat impactului financiar al modelului Ateca si cresterii solide inregistrate de Alhambra, la care se adauga versiuni de echipare cu marja mai mare si reduceri de costuri.

 

Evolutia comerciala a marcii SEAT in primele trei trimestre ale anului a generat cea mai mare cifra de afaceri din istorie in acelasi interval dat. Cu o crestere de 2.3%, venitul producatorului de masini a ajuns la 6.535 miliarde de euro (aceeasi perioada din 2015: 6.388 miliarde de euro).

 

Presedintele SEAT Luca de Meo a subliniat ca  „suntem satisfacuti cu profitul operational obtinut in primele noua luni ale anului. Succesul lui Ateca se poate vedea deja in aceste cifre si dovedeste ca cea mai mare ofensiva de noi produse din istorie va avea un efect pozitiv imens in intarirea brandului. Leon, Ibiza si Arona vor aduce performanta”.

 

In completare, Vicepresedintele Financiar, pentru IT si Organizare al SEAT Holger Kintscher a subliniat ca „suntem inca pe drumul catre profitabilitate sustenabila si vom incheia anul 2016 cu profit”. Kintscher a adaugat ca „in ultimul trimestru al anului vom mari procentul de investitii pentru lansarea noilor modele, pentru lucrarile de instalare a platformei MQB-A0 si de asemenea pentru lansarea comerciala a modelului Ateca”.

 

Lansarea Ateca a avut un efect pozitiv asupra livrarilor marcii in trimestrul trei, care au crescut cu 4.5%. Din ianuarie pana in septembrie livrarile au crescut cu 1.5% si au atins un total de  312,900 masini (2015: 308,400). Cresterea vanzarilor  SEAT Leon (+7.7%) si Alhambra (+23.0%), precum si lansarea recenta pe piata a modelului Ateca au contribuit la cresterea vanzarilor, care au crescut pentru cel de-al patrulea an consecutiv. SEAT a primit pana in acest moment peste 30,000 de comenzi pentru primul SUV al marcii. Daca discutam despre impartirea pe regiuni, cresteri importante in tari precum Turcia (+40.6%), Austria (+14.7%), Suedia (+39.4%), Polonia (14.3%) si Mexic (+4.7%) au intarit rezultatele de business obtinute pana in trimestrul trei.

 

 

 

SEATeste singura companie care concepe, dezvoltă, produce şi distribuie automobile în Spania. Membră a Grupului Volkswagen, multinaţionala are sediul la Martorell (Barcelona), exportă peste 80% dintre autovehiculele sale şi este prezentă în peste 75 de ţări. În 2015, cifra de afaceri a companiei SEAT a însumat peste 8,3 miliarde euro (cea mai mare din istoria companiei), iar vânzările sale s-au ridicat la nivel mondial la peste 400.000 de unităţi, pentru prima dată din 2007.

 

Grupul SEAT are peste 14.000 de angajaţi specializaţi, la cele trei centre de producţie din Barcelona, El Prat de Llobregat şi Martorell, unde sunt fabricate modelele de mare succes Ibiza şi Leon. De asemenea, compania produce Ateca şi Toledo în Republica Cehă, Alhambra în Portugalia şi Mii în Slovacia.

 

Multinaţionala dispune de un Centru pentru Dezvoltare Tehnică, un adevărat „centru de know-how”, care reuneşte peste 1.000 de ingineri, a căror misiune este aceea de a dezvolta cel mai mare investitor industrial în cercetare, dezvoltare şi inovaţie din Spania. SEAT dispune deja în gama sa de autovehicule de cea mai nouă tehnologie de conectivitate şi este în prezent implicată în procesul global de digitalizare a companiei, în vederea dezvoltării mobilităţii viitorului.