Știri

SEAT primeşte premiul AUTOBEST la Lisabona O seară de neuitat pentru SEAT Ateca

SEAT Ateca a primit prima recunoaştere internaţională ieri, în Lisabona, odată cu acordarea premiului „Best Buy Car of Europe 2017” oferit de AUTOBEST.

Ceremonia găzduită de capitala portugheză a adunat reprezentanţi ai principalilor producători europeni, specialişti ai industriei şi reprezentanţii AUTOBEST, conduşi de preşedintele şi fondatorul Dan Vardie. Preşedintele SEAT, Luca de Meo, a fost însoţit de directori executivi ai companiei şi de o parte a echipei.

De Meo şi-a exprimat satisfacţia pentru acordarea prestigiosului titlu. „Ateca a fost principalul nostru jucător în 2016, obţinând premii importante şi depăşind de două ori previziunile de vânzări. Recunoaşterea de către AUTOBEST este o sursă de mândrie pentru SEAT, deoarece demonstrează că gama noastră de produse, care va fi întărită prin lansarea în 2017 a noului SEAT Ibiza şi a modelului SEAT Arona, se extinde în direcţia cea bună”.

Dan Vardie, fondator şi preşedinte AUTOBEST, a declarat că „Victoria SEAT Ateca reprezintă o premieră atât pentru SEAT, cât şi pentru AUTOBEST. Datorită victoriei clare confirmate de cei 31 de membri ai juriului din tot atâtea ţări europene, SEAT primeşte primul premiu AUTOBEST din istoria acestei competiţii. Ateca este o expresie foarte convingătoare a conceptului SEAT „Creat în Barcelona”, o nouă filosofie promovată de producătorul spaniol. Acordarea premiului „BEST Buy Car of Europe” unui SUV este un semn clar că aceste segmente reprezintă viitorul mobilităţii şi au un potenţial uriaş de creştere în următorii ani. Datorită Ateca şi a celorlalte modele ce urmează a fi lansate, SEAT ocupă acum un loc central în noile tendinţe din lumea automobilului. În numele membrilor juriului şi al meu personal, am deosebita plăcere să îi felicit pe toţi cei implicaţi în acest proiect”.

Ateca impulsionează vânzările SEAT

În 2016, cel mai bun an al mărcii din 2007 şi până acum, SEAT a livrat 410.200 vehicule, cu 2,6% mai mult decât în 2015. Un procent considerabil se datorează modelului Ateca, cu 24.200 de maşini livrate pe întreaga piaţă în primele şase luni. Succesul Ateca se adaugă accelerării vânzărilor Alhambra şi Leon, modelul din urmă fiind cel mai de succes model al mărcii.

SEAT este singura companie care concepe, dezvoltă, produce şi distribuie automobile în Spania. Membră a Grupului Volkswagen, multinaţionala are sediul la Martorell (Barcelona), exportă peste 80% dintre autovehiculele sale şi este prezentă în peste 75 de ţări. În 2016, SEAT a înregistrat vânzări la nivel mondial de 410.200 unități, aceasta fiind cea mai ridicată cifră din 2007 până în prezent.

Grupul SEAT are peste 14.000 de angajaţi specializaţi, la cele trei centre de producţie din Barcelona, El Prat de Llobregat şi Martorell, unde sunt fabricate modelele de mare succes Ibiza şi Leon. De asemenea, compania produce Ateca şi Toledo în Republica Cehă, Alhambra în Portugalia şi Mii în Slovacia.

Multinaţionala dispune de un Centru pentru Dezvoltare Tehnică, un adevărat „centru de know-how”, care reuneşte peste 1.000 de ingineri, a căror misiune este aceea de a dezvolta cel mai mare investitor industrial în cercetare, dezvoltare şi inovaţie din Spania. SEAT dispune deja în gama sa de autovehicule de cea mai nouă tehnologie de conectivitate şi este în prezent implicată în procesul global de digitalizare a companiei, în vederea dezvoltării mobilităţii viitorului.