Știri

ŠKODA publică pentru prima dată o imagine de ansamblu a noului KODIAQ RS

Mladá Boleslav, 20 septembrie 2018 – ŠKODA prezintă pentru prima dată o imagine de ansamblu a noului SUV ultra-performant, ŠKODA KODIAQ RS, publicând două schiţe ale maşinii. Numeroase detalii negru gloss accentuează alura dinamică a noului SUV de top. Este primul SUV al mărcii care va purta iniţialele RS, care marchează doar cele mai sportive modele ŠKODA. Designul cu puternice accente emoţionale este animat de jocul stilistic dintre liniile elegante, contururile sportive şi robusteţea specifică unui SUV. ŠKODA KODIAQ RS va fi lansată în octombrie, la Salonul Auto Internaţional de la Paris 2018. Modelul va avea un motor de 176 kW (240 CP).

Grila lată a radiatorului cu un puternic efect tridimensional îi conferă modelului ŠKODA KODIAQ o alură impunătoare. Cu finisaj negru gloss, grila amplifică sportivitatea SUV-ului, modelul care va fi oferit cu cel mai puternic motor diesel din întreaga istorie a producţiei de serie a mărcii ceheşti. Barele de plafon, cadrul geamurilor şi oglinzile exterioare sunt, de asemenea, finisate negru gloss. KODIAQ RS este primul SUV ŠKODA disponibil în culoarea exterioară Albastru Race metalizat. Acest SUV este totodată primul membru al familiei RS care va purta, pe grila radiatorului şi pe partea din spate, noua emblemă RS modernă, inclusiv V-ul care este acum roşu şi provine de la „victorie”.

Design nou pentru barele de protecţie din faţă şi din spate

ŠKODA a dezvoltat bare noi, special pentru KODIAQ RS. În faţă, alura impunătoare a maşinii este accentuată de detaliile cristaline ale farurilor full-LED, care sunt, de asemenea, incluse în dotarea standard. În bara din spate este integrat un reflector, pe întreaga lăţime a maşinii, acesta fiind un detaliu specific tuturor modelelor ŠKODA RS. Sistemul de evacuare se termină cu două ţevi clar vizibile, poziţionate sub bara din spate.

Prima ŠKODA cu jante de 20 de inchi incluse în dotarea standard

KODIAQ RS este prima ŠKODA care va oferi jante de 20 de inchi în echiparea standard. Jantele Xtreme au finisaj antracit, sugerând fără echivoc potenţialul dinamic al SUV-ului. Sistemul de frânare, inclusiv discurile de frână de 17 inchi şi etrierele roşii vizibile, este, de asemenea, conceput pentru performanţe extraordinare.

Prin prisma modelului KODIAQ RS, ŠKODA transferă, pentru prima dată, designul modelelor sale sportive în segmentul SUV, creând astfel o identitate de produs unică. Modelul dinamic, poziţionat în vârful gamei KODIAQ va fi prezentat publicului în premieră la Salonul Auto de la Paris 2018, în luna octombrie.