Știri

Tiguan dispune de noi motorizări si sisteme de infotainment

De peste şapte ani, Tiguan este unul dintre cele mai râvnite modele Volkswagen. Producătorul a actualizat mai multe specificaţii privind dotări importante al modelului Tiguan pentru acest nou model year. Alături de o nouă generaţie de motoare, SUV-ul compact oferă acum noi sisteme radio şi de radio-navigaţie.

Tiguan este de peste şapte ani unul dintre cele mai bine vândute modele Volkswagen la nivel mondial. All-rounder-ul popular ridică din nou ştacheta, cu o gamă modernizată de motoare: începând de acum, motoarele diesel de 2 litri vor avea o putere mai mare. Performanţele motorului de 103 kW au fost crescute la 110 kW*, iar propulsorul de 130 kW generează acum 135 kW**.

Totodată, emisiile de CO2 au fost reduse cu 17 g/km, iar toate motorizările îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6.

Având la bază cea mai nouă generație a matricei modulare a sistemelor de infotainment, dispozitivele de infotainment oferite pentru Tiguan au fost de asemenea semnificativ optimizate. Sistemele radio anterioare au fost înlocuite de Composition Colour şi Composition Media, oferind dotări printre care se numără un touchscreen color, opt difuzoare şi diferite posibilităţi de conectare a dispozitivelor externe. Sistemul de radio-navigaţie disponibil acum se numeşte Discover Media şi include în echiparea standard pachetul de servicii on-line Volkswagen Guide & Inform.

Composition Media şi Discover Media pot fi de asemenea echipate opţional cu App Connect. Prin această dotare, Volkswagen permite integrarea şi utilizarea unei game largi de aplicaţii smartphone din Google Play şi Apple Store. Există de asemenea opţiunea adăugării funcţiei Media Control. Această nouă extensie a sistemului de infotainment este  bazată pe aplicaţii şi permite controlul facil al funcțiilor prin intermediul unei tablete (de ex. introducerea datelor de navigație, selectarea postului radio, etc.) – chiar şi de către pasagerii de pe locurile din spate.

*2,0 TDI 110 kW / 150 CP – Consum combustibil în l/100 km: 5,8 – 5,0 (mixt), emisii de CO2 în g/km: 150 – 130 (mixt), clasa de eficienţă: B

**2,0 TDI 135 kW / 184 CP – Consum combustibil în l/100 km: 5,7 (mixt), emisii de CO2 în g/km: 150 (mixt), clasa de eficienţă: B