Știri

Volkswagen la Salonul Internaţional de la Paris

Dr. Herbert Diess, preşedintele consiliului de administraţie al Volkswagen, explică: „2020 este anul în care vom începe să introducem pe piaţă o întreagă familie de vehicule electrice. Toate acestea sunt construite în jurul unei noi platforme, dezvoltată în mod special şi exclusiv pentru autovehicule 100% electrice, nu pentru vehicule cu ardere internă sau hibride de tip plug-in. I.D. este reprezentativ pentru această nouă eră a vehiculelor 100% electrice, dar şi pentru o nouă etapă în istoria automobilului: electric, conectat şi autonom.”

Standul Volkswagen de la Paris prezintă toate cele trei etape care împreună ilustrează calea către viitor: I.D. ne arată ce înseamnă ziua de „poimâine”. Ultima generaţie a e-Golf – a cărei premieră mondială va avea loc în noiembrie – este o imagine a lumii de mâine. Echipat cu un sistem de detectare a gesturilor şi o autonomie cu emisii zero de până la 300 de kilometri, noul e-Golf stabileşte noi standarde. Lumea de astăzi este reprezentată de maşini cu un înalt de nivel tehnologic, precum noul Tiguan. Acesta garantează deja cumpărătorilor o experienţă digitală fascinantă încă de la generaţia actuală, datorită unor tehnologii precum Active Info Display şi display-ul head-up.

Prin I.D., Volkswagen deschide un nou drum. Va fi primul Volkswagen de pe piaţă construit pe noua platformă Modular Electric Drive Kit (MEB). I.D. este un autovehicul electric de clasă compactă,  cu ajutorul căruia Volkswagen doreşte să îşi extindă gama modelelor de mare volum, formată din maşini de succes precum Polo, Golf, Tiguan şi Passat. I.D. va fi propulsat de motor electric de 125 kW / 170 CP. Datorită autonomiei de până la 600 de kilometri şi a unui preţ apropiat de cel al Golf-ului actual cu o putere comparabilă,  I.D. va transforma „emisiile zero” într-o normalitate a condusului de zi cu zi.

I.D. dezvăluie o abordare complet nouă a proiectării autovehiculelor electrice Volkswagen din clasa compactă, fiind prima maşină la al cărui interior este utilizat noul Open Space Concept. Deşi este puţin mai scurt decât un Golf, I.D. oferă un spaţiu interior la fel de generos ca al unui Passat. Acest lucru a devenit posibil datorită arhitecturii noii platforme, cu un motor electric pe puntea spate şi o baterie de mare capacitate pe podeaua maşinii, oferind astfel mai mult spaţiu şi flexibilitate. În acelaşi timp, I.D. este deja pregătit pentru anul 2025, fiind primul concept car Volkswagen complet autonom în modul „I.D. Pilot”. „I.D. Pilot” este activat prin atingerea siglei VW de pe volan, iar acesta se retrage complet în interiorul bordului, oferind conducătorului auto o percepţie complet nouă asupra spaţiului din jurul său.

Cheia de contact, aşa cum o ştim, a dispărut de pe noul I.D. În locul ei, maşina va putea fi deschisă şi pornită cu ajutorul unei aplicaţii de smartphone denumită „Digital Key”. La baza acestui concept se află ideea că, în viitorul apropiat, cei care conduc un Volkswagen vor primi propriul „Volkswagen ID”. Acest ID constă într-un profil individual care stochează informaţii precum poziţia scaunului, setările climatizării, posturile radio şi liste de melodii favorite, setările sistemului audio, datele de contact din agenda telefonică şi setările sistemului de navigaţie. Acest profil poate fi accesat în Volkswagen Automotive Cloud.

I.D.  este ambasadorul noii strategii de produse a Volkswagen, care se bazează pe inovaţii în patru domenii:

  • Sustenabilitate inteligentă – Volkswagen promovează dezvoltarea autovehiculelor electrice inovatoare de mare volum;
  • Conducere autonomă – Volkswagen va construi automobile tot mai sigure şi mai confortabile datorită capacităţii de a se conduce autonom;
  • Utilizare intuitivă – Volkswagen oferă maşini cu utilizare intuitivă şi noi concepte de tablou de bord şi comenzi;
  • Comunitate conectată – În viitor, Volkswagen va asigura legătura între oameni, maşini şi mediu prin intermediul unui nume de utilizator Volkswagen.
  • Filmul de prezentare a I.D.: https://youtu.be/keBLtJEdMu8