Știri

Noul Passat

Premiera noului Volkswagen Passat

Un nou benchmark: a opta generaţie a bestseller-ului la nivel mondial se prezintă cu un design superior, motoare eficiente şi tehnologie de ultimă oră.

Automobilul de business cu cel mai mare succes în Europa îşi face debutul cu noi motoare, o greutate redusă şi nu în ultimul rând, cu cele mai noi sisteme de asistenţă, infotainment şi confort, depășind graniţele clasei sale.

„Cu acest Passat debutează o nouă eră: atunci când vorbim de design şi proporţii, motoare şi tren de rulare, infotainment şi sisteme de asistenţă, dar şi în ceea ce priveşte siguranţa, confortul şi plăcerea condusului,” a explicat Prof. Dr. Martin Winterkorn, Preşedintele Consiliului de Administraţie Volkswagen AG, celor 500 de invitaţi, în seara lansării. Şeful Concernului a continuat: „Noul Passat oferă răspunsul corect la actualele tendinţe auto majore. Passat este o maşină premium, fără costuri premium. Sunt întocmai caracteristicile perfecte pentru automobilul de business cu cel mai mare succes în Europa: economie de combustibil de 20%, o reducere a masei cu 85 de kilograme şi propulsoare eficiente pe benzină şi diesel. Este disponibil chiar şi un hibrid plug-in.”

Passat, în toate versiunile sale, se numără printre cele mai de succes maşini din lume în clasa medie şi, cu 1,1 milioane de unităţi anual (2013), este gama de modele a Grupului Volkswagen cu cele mai mari vânzări la nivel mondial. Pentru a continua acest succes şi la a opta sa generaţie, noul Passat, oferit în continuare în versiunile limuzină şi Variant, dispune de numeroase inovaţii. Datorită celor mai moderne principii de design, proporţiile au devenit semnificativ mai dinamice (inclusiv gardă la sol redusă, ampatament mai lung şi jante mai mari). Totodată, au fost alese tehnologii de ultimă oră. Printre acestea se numără sisteme precum Active Info Display (un panou de instrumente complet digital) şi display-ul retractabil Head-up, precum şi sisteme ca de exemplu Rear Seat Entertainment pe bază de aplicaţii pentru tablete, Front Assist cu funcţia de frânare de urgenţă City și detectarea pietonilor şi alte trei premiere: Emergency Assist (mașina se oprește în caz de urgenţă medicală, când șoferul nu reacționează), Trailer Assist (manevrare asistată când este cuplată o remorcă) şi Traffic Jam Assist (asistent pentru ambuteiaj).

Noul Passat va oferi la alegere 10 motoare cu injecţie pe benzină şi turbo-diesel, cu puteri pe o plajă între 88 kW / 120 CP şi 206 kW / 280 CP. Toate propulsoarele îndeplinesc cerinţele normei de emisii Euro 6, iar consumul şi emisiile de CO2 au fost reduse cu până la 20%. Toate versiunile sunt echipate cu sistemul Start-Stop şi cu funcţia de recuperare a energiei de frânare. Pentru prima dată, Passat va fi oferit de asemenea cu sistem hibrid plug-in (motor TSI pe benzină de 115 kW, plus motor electric de 85 kW şi baterie reîncărcabilă extern).  Cu o putere maximă combinată de 160 kW / 218 CP, acesta va fi cel mai puternic hibrid plug-in al mărcii Volkswagen şi un autovehicul care se va putea deplasa cu emisii 0 pe o distanţă de 50 km.

Preţurile pentru noul Passat pornesc de la 22.398 Euro incl. TVA (limuzină) respectiv 23.631 Euro incl. TVA (Variant)