Informaţii Generale despre Sistemul avertizorilor de integritate

(Whistleblower system) al Grupului Volkswagen

Sistemul nostru de sesizari (Sistemul nostru de avertizori de integritate)

Respectarea reglementărilor legale și a regulilor interne, precum și a principiilor stabilite în Codul nostru de conduită și in Codul de conduită pentru partenerii de afaceri, are prioritate maximă pentru Porsche Romania SRL. Succesul companiei noastre se bazează pe integritate și conformitate. Pentru a îndeplini aceste standarde, este important să identificam potențialele abateri ale angajaților sau furnizorilor și să le oprim. Prin urmare, am incredintat Biroului Central de Investigatii sa opereze in numele nostru un Sistem pentru avertizorii de integritate (Sistem de sesizari / Whistleblower system) independent, impartial si confidential.

Un pilon-cheie al Sistemului nostru pentru avertizorii de integritate este principiul echității procedurale. De asemenea, acesta garantează cea mai mare protecție posibilă pentru avertizori, persoanele implicate și angajații care contribuie la investigarea abaterilor raportate.

Acesta include, de asemenea, oferirea posibilitatii de raportare și comunicare anonimă. Vă asigurăm ca nu luam masuri pentru a identifica avertizorii anonimi, cu exceptia situatiei in care utilizează în mod abuziv Sistemul nostru pentru avertizorii de integritate. Represaliile avertizorilor de integritate și ale tuturor persoanelor care contribuie la investigațiile de la Porsche Romania SRL nu vor fi tolerate. Persoanele implicate sunt prezumate nevinovate până la dovedirea încălcării. Investigațiile se vor desfășura cu cea mai mare confidențialitate. Informațiile vor fi prelucrate intr-un proces independent, imparţial, prompt şi confidential.

Cum procesăm raportul dvs.?

Colegii calificați și experimentați de la Biroul de Investigații examinează fiecare raport pentru posibile abateri comise de un angajat al Grupului Volkswagen și îl urmăresc în mod sistematic.  În primul rând, veți primi o confirmare de primire. Biroul de investigații vă evaluează apoi raportul. Aceasta include colectarea de fapte în special de la denunțător. Numai în cazul în care această evaluare inițială indică motive de suspiciune a unei încălcări, va fi demarată o anchetă de către o unitate de anchetă dedicată. Ulterior, rezultatele anchetei vor fi evaluate de către Biroul de Investigații și vor fi recomandate măsurile corespunzătoare. Informații despre starea* și rezultatul procedurii vă vor fi furnizate fără întârzieri nejustificate.

Potențialele încălcări ale Codului de conduită al partenerilor de afaceri de către furnizori, inclusiv riscurile grave și încălcările drepturilor omului și ale mediului de către furnizorii direcți și indirecți, pot fi, de asemenea, raportate Oficiului de Investigații - precum și rapoarte care necesită măsuri imediate. Biroul de Investigații va informa departamentele responsabile, care vor procesa problema în consecință. Aceasta include, în special, luarea măsurilor necesare pentru a minimiza sau a pune capăt încălcărilor și/sau riscurilor.

* Timpul de procesare variază în funcție de obiectul procedurii

Mai multe informații despre principiile procedurale ale Sistemului nostru de avertizori de integritate gasiti aici. [https://www.volkswagenag.com/presence/konzern/compliance-und-risikomanagement/compliance/Volkswagen_Group_Complaints_Procedure.pdf]

Aveți vreo problema sau feedback cu privire la un produs sau serviciu al Porsche Romania SRL?

Dacă aveți întrebări sau solicitari despre produse si servicii, feedback sau reclamații cu privire la serviciile furnizate de Porsche Romania SRL sau de partenerii noștri de afaceri (de exemplu distribuitori autorizati, unitati de service), vă rugăm să contactați office(kwfat)porsche(kwfdot)ro. Vă rugăm să înțelegeți că, din păcate, Sistemul de avertizori de integritate nu poate procesa reclamațiile clienților.

Transmiterea unui raport către Sistemul nostru de avertizori de integritate

Sistemul de avertizori de integritate oferă diverse canale pentru a raporta potențialele abateri ale angajaților, care permit o revizuire rapidă și o reacție a companiei noastre, dacă este necesar. 

Cu toate acestea, acest lucru nu aduce atingere dreptului legal de a contacta autoritățile desemnate, astfel cum este descris mai jos.  ..\Basic Information_RO_PORO.pdf

Linie telefonică 24/7

Puteţi raporta informaţii non-stop prin intermediul următorului număr internaţional gratuit: 

 +800 444 46300 *. 

In cazul în  care furnizorul local de telefonie nu acceptă serviciul gratuit,   puteţi   utiliza, următorul număr de telefon taxabil:

+49 5361 946300.

* In funcţie de ţara din care sunaţi, este posibil ca linia telefonică internaţională gratuită să nu fie disponibilă, deoarece unii furnizori de reţele de telefonie nu acceptă serviciul. In acest caz, vă rugăm să utilizaţi numărul taxabil oferit sau numărul specific ţării dvs.

Canal de raportare online

Aveți opțiunea de a utiliza o platformă de comunicare bazată pe web Canalul de raportare securizat BKMS pentru a contacta Biroul de investigații în mai multe limbi. Acest sistem este confidențial și securizat din punct de vedere tehnic.

Chiar dacă limba preferată nu este oferită în canalul de raportare, puteți utiliza orice limbă pentru a trimite raportul. De asemenea, puteți contacta Biroul de investigații în orice limbă prin e-mail sau poștă.

 https://www.bkms-system.com/bkwebanon/report/clientInfo?cin=22vwgroup16

Avocati externi

Grupul Volkswagen a numit avocați externi care să acționeze în calitate de ombudsmani. Aceștia oferă consultanță cu privire la Sistemul avertizorilor de integritate sau se asigură că rapoartele denunțătorilor(avertizorilor) sunt transmise în mod anonim,dacă se dorește acest lucru, catre Biroul de Investigatii.

Dacă doriți să luați legătura cu Avocatii externi, puteți găsi datele lor de contact aici: https://www.ombudsmen-of-volkswagen.com/

E-Mail al Oficiului Central pentru Investigare al grupului Volkswagen

Puteţi contacta Oficiul Central pentru Investigare prin intermediul următoarei adrese de e-mail: io(kwfat)volkswagen(kwfdot)de

Biroul Central de Investigații

Adresa poștală:

Volkswagen AG, Biroul Central de Investigații

Caseta 1717

Berliner Ring 2

38436 Wolfsburg, Germania

Adresare personală: 

Vă rugăm să faceți o programare în avans, prin trimiterea unui e-mail la adresa: io(kwfat)volkswagen.de(kwfdot)                                       

Aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de un contact local?

Va rugam sa adresati intrebari sau sugestii de imbunatatire cu privire la Sistemul avertizorilor de integritate (Sistemul de sesizari / Whistleblower system) catre Biroul de investigatii.

Dacă ați fost intervievat în legătură cu o investigație, aveți posibilitatea de a oferi feedback Ombudsmanului în calitate de organism independent.

In plus, functia responsabila de pe plan local poate fi, de asemenea, abordata in toate aspectele cu privire la Sistemul avertizorilor de integritate (Sistemul de sesizari / Whistleblower system) prin e-mailul: whistleblower(kwfat)porsche(kwfdot)ro

 

Canalul de raportare externă pentru Romania

Guvernul Romaniei a definit autoritățile desemnate, care acceptă, de asemenea, rapoartele privind abaterile ca canale externe de raportare. Canalele externe de raportare sunt:

Agenția Națională de Integritate precum și alte entități publice care, potrivit dispozițiilor legale speciale, primesc și soluționează raportări referitoare la încălcări ale legii, în domeniul lor de competență (pentru mai multe detalii a se vedea Cap. IV din Legea nr. 361/2022).

Persoanele care aleg să se adreseze pe canalul extern - Agenția Națională de Integritate - pentru a raporta încălcări ale legii, o pot face doar prin următoarele modalități:

-          Online, pe Platforma Avertizori (https://avertizori.integritate.eu/)

-          Prin email la adresa avertizari(kwfat)integritate(kwfdot)eu

-          Telefonic, la numărul 0372.069.869 selectând tastele 1 (Selectare lb. română), 0 (Acord înregistrare conversație), 3 (Direcția Avertizori în interes public). Conversațiile vor fi înregistrate automat

-          Prin intermediul serviciilor poștale la adresa ANI din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 15, Cod poștal 010661, Sector 1, București - România - În atenția Direcției Avertizori în interes public

-          Personal, prin prezența la sediul ANI (cu programare prealabilă efectuată la adresa de email avertizari(kwfat)integritate(kwfdot)eu).

Persoanele care solicită consiliere confidențială în legătură cu efectuarea de raportări, precum și cele care solicită asistență în legătură cu protecția împotriva represaliilor, o pot face prin următoarele modalități:

-       Prin e-mail la adresa consiliere(kwfat)integritate(kwfdot)eu

-       Telefonic, la numărul 0372.069.869 selectând tastele 1 (Selectare lb. română), 0 (Acord înregistrare conversație), 3 (Direcția Avertizori în interes public). Conversațiile vor fi înregistrate automat

-       Prin intermediul serviciilor poștale la adresa ANI din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 15, Cod poștal 010661, Sector 1, București - România - În atenția Direcției Avertizori în interes public  

-              Personal, prin prezența la sediul ANI (cu programare prealabilă efectuată la adresa de email consiliere(kwfat)integritate(kwfdot)eu).

În situația în care o autoritate prevăzută la art. 3, pct. 15, lit. c) din Legea nr. 361/2022, primește o raportare privind încălcări ale legii și pentru care competența de a examina și de a efectua acțiuni subsecvente se află în sarcina ANI, redirecționarea se realizează cu păstrarea garanțiilor privind confidențialitatea și integritatea pe adresa de email avertizari(kwfat)integritate(kwfdot)eu