ŠKODA AUTO anunță modificări în Consiliul său de Administrație ce vor intra în vigoare în 1 martie 2021

15.02.2021

Mladá Boleslav, februarie 2021 - ŠKODA AUTO a anunțat modificări în Consiliul său de Administrație. Astfel, Maren Gräf, care în prezent conduce divizia de Resurse Umane aferentă Managementului de top, a fost numită responsabilă pentru Resursele Umane în cadrul Consiliului de Administrație. Ea va fi succesoarea lui Bohdan Wojnar, care a decis să renunțe la această funcție după ce a ocupat-o timp de 10 ani. Wojnar va continua să colaboreze îndeaproape cu compania, devenind Președinte al Asociației Industriei Auto Cehești. Totodată, Martin Jahn, manager de top din cadrul Grupului Volkswagen va reveni la ŠKODA AUTO în calitate de membru al Consiliului de Administrație, responsabil pentru Vânzări și Marketing, înlocuindu-l astfel pe Alain Favey. Favey va prelua în curând o poziție nouă în Grupul Volkswagen, poziție ce va fi anunțată în curând. Toate modificările acestea în Consiliul de Administrație ŠKODA AUTO vor intra în vigoare din 1 martie 2021.

Președintele Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, Thomas Schäfer îi mulțumește lui Bohdan Wojnar pentru activitatea sa excelentă în cadrul Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, desfășurată în calitate de responsabil pentru Resurse Umane: "A jucat un rol foarte important în dezvoltarea enormă repurtată de ŠKODA în ultimul deceniu. Această evoluția a dus, de asemenea, la creșterea numărului de angajați de la 26.000 la 42.000 de persoane în prezent," a explicat Schäfer. "Mă bucur să știu că voi colabora și în continuare cu el, în funcția de Președinte al Asociației Industriei Auto Cehești și îi doresc toate cele bune și mult succes în noua fază a vieții sale."

 

"Totodată, aș dori să îi spun bun-venit în Consiliul de Administrație doamnei Maren Gräf. Ea este un expert HR consacrat, cu experiență internațională, ce va contribui la diversificarea Consiliului. Ea preia un departament de HR lăsat în formă bună de predecesorul ei, domnul Bohdan Wojnar. Sarcina ei este de a duce Resursele noastre Umane la un nou nivel. Scopul nostru este de a oferi tuturor membrilor echipei ŠKODA locuri de muncă sustenabile, consolidându-ne și extinzându-ne în același timp expertiza în domeniul mobilității electrice și al softului și promovând diversitatea familiei ŠKODA în toate domeniile și pe toate nivelurile. Îi doresc doamnei Maren Gräf mult succes și un start excelent în noua ei funcție."

Gunnar Kilian, membru al Consiliului de Administrație Volkswagen AG, responsabil pentru Resurse Umane în cadrul Grupului, îi mulțumește la rândul său domnului Bohdan Wojnar pentru activitatea sa de succes în cadrul Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO: "Datorită expertizei sale îndelungate, a spiritului său de inițiativă și a personalității sale puternice, Bohdan Wojnar a jucat un rol esențial în succesul ŠKODA AUTO. Alături de echipa sa, printre altele, el a creat un departament modern de HR, ce a servit ca bază solidă în creșterea atât de amplă a resursei umane a companiei. Aș dori să îi mulțumesc pentru implicarea sa și îi doresc mult succes și în viitor," a declarat Kilian.

De asemenea, el i-a urat bun venit în Consiliul de Administrație noii responsabile pentru Resursele Umane, Maren Gräf: "Sunt foarte bucuros că Maren Gräf a acceptat noua ei funcție în cadrul ŠKODA AUTO. Ea va aduce cu siguranță plus valoare în Consiliul de Administrație ŠKODA AUTO, precum și în echipa HR. Mă bucur deja să lucrăm împreună!"  

 Martin Jahn va prelua divizia de Vânzări și Marketing de la Alain Favey.

 Președintele Consiliului de Administrație a declarat în acest sens: "În calitate de Membru al Consiliului de Administrație responsabil pentru Vânzări și Marketing, Alain Favey a contribuit substanțial la succesul repurtat de ŠKODA AUTO. Munca și abordarea sa au fost esențiale în colaborarea cu distribuitorii și importatorii, cu precădere în criza anului 2020. Aș dori să îi mulțumesc pentru munca sa excelentă și îi doresc mult succes în viitor."

 "Mă bucur, de asemenea, de revenirea lui Martin Jahn la ŠKODA AUTO. El a demonstrat deja că este un expert excelent în vânzări și marketing, ce revine acum în echipă după ce a muncit peste 12 ani în afara țării. Printre sarcinile sale principale se vor număra continuarea digitalizării operațiunilor noastre de retail, dezvoltarea unor noi modele de business pentru ŠKODA AUTO, creșterea business-ului prin extinderea pe piețele emergente și accentuarea orientării noastre spre client. Îi doresc mult succes în noua sa funcție."

 Fiind de profesie avocat, Maren Gräf a ocupat pentru prima dată un loc de muncă în Grupul Volkswagen în 1999, la divizia Volkswagen Immobilien, inițial la departamentul Juridic și apoi ca asistent al Președintelui Consiliului. Ea a lucrat la departamentul HR al Volkswagen AG din Wolfsburg între anii 2002 și 2005, revenind apoi în 2005 în managementul Volkswagen Immobilien. Ea a fost responsabilă în această poziție pentru managementul resurselor umane, pentru aspectele juridice, comunicare și marketing, precum și pentru dezvoltarea business-ului. Între 2012 și 2015, Maren Gräf a condus departamentul HR de Dezvoltare a Managementului la FAW-Volkswagen în Changchun, China. În august 2015, ea a revenit la Wolfsburg pentru a prelua departamentul de Dezvoltare a Managementului pentru Producție și Logistică, Producția Componentelor și Mobilitate Electrică. În noiembrie 2018, ea a preluat conducerea direcției de Resurse Umane aferentă Managementului de Top. Alături de aceste funcții, Maren Gräf este și Membru al Consiliul de Supraveghere al Wolfsburg AG.

 Bohdan Wojnar este Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Managementul Resurselor Umane încă din ianuarie 2011, el fiind astfel cel mai longeviv membru de naționalitate cehă din Consiliul mărcii. În decursul acestei perioade, domnul Wojnar a ghidat transformarea procesului de Management ale Resurselor umane, a dezvoltat sistemul de training pentru angajați și a înființat ŠKODA Academy. El a jucat, de asemenea, un rol activ în colaborarea strânsă a companiei cu sindicatul KOVO, dezvoltând totodată strategia CSR a companiei, ceea ce include și înființarea ŠKODA AUTO Endowment Fund ce va investi peste 780 de coroane cehești în optimizarea atractivității regiunilor ce înconjoară sediile mărcii din Republica Cehă. Această strategie a repurtat, printre altele, premiul Top Responsible Company Award. Domnul Wojnar a supervizat negocierile cu guvernul cehesc în domeniul transformărilor și digitalizării industriei auto, precum și al mobilității electrice, contribuind semnificativ la dezvoltarea ŠKODA AUTO University, inclusiv acreditarea sa internațională.

 Bohdan Wojnar a fost Vicepreședinte (2011-2016) și este din 2016 Președinte al Asociației Industriei Auto Cehești. Domnul Wojnar este din 2013, de asemenea, membru al Consiliului de Administrație al Asociației Cehești pentru Industrie și Transport și din primăvara anului 2020 membru al Consiliului Economic Național  (NERV). De asemenea, el deține mai multe poziții și în diferite instituții academice, unde va reprezenta și în continuare interesele ŠKODA AUTO.

 După ce a fost membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Managementul Resurselor umane între 2006 și 2008, Martin Jahn a fost numit Director General al Volkswagen Group NSC (national sales company) în Moscova, Rusia, unde a fost responsabil pentru Vânzările Mărcilor Grupului. Între 2010 și 2016, el a fost Directorul General al Volkswagen Group Fleet International în Wolfsburg, Germania, unde responsabilitatea sa principală a constat în managementul vânzărilor Grupului Volkswagen. În 2016, el a devenit Vicepreședintele Executiv, responsabil pentru Vânzări și Marketing și Director General al Mărcii Volkswagen în cadrul FAW-VW, în Changchun, China. 

 Alain Favey a fost numit în septembrie 2017 membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Vânzări și Marketing. În această perioadă, marca ŠKODA și-a optimizat considerabil profitabilitatea vânzărilor și și-a crescut cota de piață pe piața europeană cu 1%, la 5,3%. În acest timp, compania a fost, de asemenea, intens pregătită pentru lansarea iminentă a automobilului său electric ENYAQ iV. Înainte de a se muta la ŠKODA AUTO în calitate de membru al Consiliului de Administrație responsabil pentru Vânzări și Marketing, el a fost Președintele Consiliului de Administrație Porsche Holding Salzburg, cea mai mare companie de distribuție auto din Europa.