ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: mobilitate electrică în cea mai elegantă formă

06.09.2021

Mladá Boleslav, 5 septembrie 2021 - După lansarea cu succes a modelului ŠKODA ENYAQ iV, marca cehească adaugă în prima sa gamă din segmentul SUV-urilor electrice o versiune nouă de caroserie, cu designul și mai emoțional. Este vorba de noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV, ce are ca trăsătură specifică linia descendentă a plafonului. Coeficientul său aerodinamic (cd) de doar 0,247 este chiar și mai mic decât coeficientul deja excelent de la ENYAQ iV, ceea ce crește eficiența modelului ENYAQ COUPÉ iV și permite o autonomie de peste 535 km conform ciclului WLTP, în varianta cu bateria mai mare. Clienții pot alege dintre cele două variante de diferite mărimi pentru baterie și trei variante de putere cu tracțiune față sau spate. La fel ca la ENYAQ iV, și pentru ENYAQ COUPÉ iV liniile de echipare clasice au fost înlocuite cu opțiunile Design Selection. În stilul tipic mărcii ŠKODA, spațiul de la interiorul ENYAQ COUPÉ iV este generos, iar capacitatea portbagajului se ridică la 570 l.

 Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO, a declarat: "Am reușit un start excelent pe piețele internaționale cu nava noastră amiral electrică ŠKODA ENYAQ iV. Acest model a fost foarte bine primit de clienții noștri, astfel că am înregistrat deja aproximativ 70.000 de comenzi. La începutul anului 2022 vom extinde gama cu ENYAQ COUPÉ iV, o variantă a SUV-ului nostru electric ce are un design și mai emoțional și atractiv, completându-ne astfel portofoliul în partea superioară a gamei noastre de modele."

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV reprezintă o completare excelentă a gamei ENYAQ iV, fiind un automobil deosebit de dinamic, dedicat clienților care preferă un stil de viață activ. Oferind spațiu generos pentru până la cinci persoane și o capacitate a portbagajului de 570 litri, este un automobil de familie excelent. Modelul de ultimă oră este disponibil în trei variante de putere: ENYAQ COUPÉ iV 60, ENYAQ COUPÉ iV 80, ambele cu tracțiune spate și ENYAQ COUPÉ iV 80x cu tracțiune integrală. Oferind caracteristici aerodinamice chiar și mai bune decât ENYAQ iV, cu un coeficient aerodinamic de 0,247, coupe-ul cu patru uși este și mai eficient, iar în varianta cu bateria mai mare (sunt disponibile două variante de baterie, de mărimi diferite) și cu tracțiune spate, automobilul poate parcurge peste 535 km conform ciclului WLTP. Funcția de încărcare rapidă ce este inclusă în echiparea standard și asigură timpi reduși de așteptare la încărcarea automobilului. Ecranul tactil central de 13 inchi atrage imediat atenția la interior.

 

ENYAQ iV: o poveste de succes internațională pentru marca ŠKODA

ENYAQ iV s-a dovedit a fi un succes internațional imediat,. primul model ŠKODA construit pe baza platformei auto modulare electrice MEB a Grupului Volkswagen fiind apreciat încă de la început de experți, reprezentanții media și clienți deopotrivă. Cererea depășește chiar capacitatea actuală de producție a mărcii ŠKODA de la unitatea sa de producție din Mladá Boleslav, singura fabrică europeană din afara Germaniei ce produce automobile bazate pe platforma MEB. În urma testelor efectuate de conform programului Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi), modelul a primit punctajul maxim, de cinci stele. Astfel, ENYAQ iV a atins 94% pentru protecția pasagerilor adulți și 89% pentru protecția copiilor,ceea ce reprezintă cel mai bun scor atins vreodată în testele Euro NCAP. ENYAQ iV a fost distins și cu prestigiosul premiu Red Dot pentru designul excelent de produs, precum și cu diferite alte premii acordate de publicațiile de profil din Germania, care este piața europeană de desfacere cea mai mare a mărcii. Astfel, de exemplu, cititorii revistei auto motor und sport au votat noua navă-amiral ŠKODA ca fiind cel mai bun SUV/automobil de off-road compact de import în 2021, iar cititorii revistei Auto Zeitung au acordat modelului ENYAQ iV premiul 'Auto Trophy', modelul fiind astfel desemnat ca fiind cel mai bun SUV electric de import. În cadrul premiilor "Cel mai bun automobil cu tracțiune integrală al anului", cititorii Auto Bild Allrad au ales acest model ca fiind cel mai bun automobil de import la categoria "Automobilelor electrice cu tracțiune integrală". De asemenea, ENYAQ iV a obținut și titlul

"Cel mai bun SUV electric de talie mare" în cadrul premiilor "Automobilul electric al anului 2021" oferit de revista auto britanică What Car?. Mai mult, modelul a fost votat și ca fiind cel mai bun automobil de familie, conform paginii web britanice electrifying.com.

Linii atractive și plafon panoramic vitrat în dotarea standard

Noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV se face remarcată printr-un design chiar și mai emoțional decât varianta SUV inițială. Plafonul panoramic vitrat ce este inclus în dotarea standard începe să coboare ușor spre spate de la montantul B. Cu o lungime de 4.653 mm și înălțimea de 1.617 mm, coupe-ul este cu 4 milimetri mai lung decât ENYAQ iV și cu 1 milimetru mai înalt. Ambele modele au lățimea și ampatamentul identice, de 1.879 mm și respectiv 2.765 mm, pe când capacitatea portbagajului coupe-ului, de 570 litri, este aproape la fel de mare ca la SUV-ul ce poate transporta 585 l. Jantele mari din aliaj ușor, cu dimensiunile între 19 și 21 de inchi, accentuează alura plină de forță a autoturismului. Farurile Matrix full-LED sunt oferite ca dotare opțională. La acestea, fiecare modul conține câte 24 de LED-uri ce pot fi controlate separat și permit celui de la volan să conducă în permanență cu luminile de drum activate, fără a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic. Blocurile optice spate full-LED sunt, de asemenea, o dotare opțională și au design cristalin și se fac remarcate prin semnătura specifică mărcii:

litera C inclusă în designul fiecărui bloc optic. În dotarea lor sunt incluse și luminile de semnalizare dinamice. O altă opțiune pentru ENYAQ COUPÉ iV este Crystal Face, la care lamelele verticale și decorul orizontal al grilei radiatorului ŠKODA sunt iluminate în manieră spectaculoasă, de 131 de LED-uri. Modulele LED pentru luminile de drum și cele de întâlnire de la farurile full-LED Matrix, precum și luminile de zi creează astfel împreună un efect atractiv de animație.

Opțiunile Interior Design Selection

ŠKODA oferă opțiunile inovatoare Design Selection și un meniu clar de opțiuni pentru interiorul ENYAQ COUPÉ iV. Variantele Design Selection sunt inspirate din mediile moderne de locuit și înlocuiesc liniile de echipare clasice. Stilul, culorile și materialele sunt asortate în manieră rafinată. În configurația de bază, Design Selection Loft este o variantă modernă, confortabilă, ideală pentru familii. Combinația de gri cu negru este o opțiune ce nu va ieși niciodată din modă. Pentru celelalte opțiuni Design Selection sunt oferite și diferite materiale ce pun accent în mod special pe sustenabilitate. Astfel, tapițeria de la Lodge Selection, de exemplu, este realizată în proporție de 40% din lână naturală nouă și poartă emblema de calitate Woolmark Company. 60% din material este poliester, pentru fiecare set de tapițerie fiind folosite 318 de sticle PET reciclate. Tapițeria din piele în nuanța coniacului de pe scaunele ecoSuite Selection este tăbăcită într-un proces ecologic special, folosind extract din frunze de măslin, fără să fie utilizate chimicale.

Ecran tactil de 13 inchi și gamă generoasă de dotări standard

Ecranul tactil central de 13 inchi este un element esențial al interiorului, ce poate fi personalizat și dă acces la sistemul de infotainment, precum și la toate funcțiile automobilului. Afișajul Digital Cockpit de 5,3 inchi prezintă șoferului cele mai importante informații, precum viteza, datele călătoriilor, instrucțiuni de navigație și informațiile sistemelor de asistență active. Afișajul opțional Head-up Display proiectează informații adiționale în câmpul vizual imediat al șoferului, folosind parțial și realitatea augmentată. Gama amplă de dotări standard pentru interiorul ENYAQ COUPÉ iV include și sistemul Climatronic cu reglaje pe 2 zone, sistemul KESSY GO de acces fără cheie și iluminarea ambientală cu LED, ce iluminează decorul de la portiere, mânerele portierelor, precum și zonele de la picioare, în față și în spate. Structura clară a opțiunilor disponibile include 10 pachete opționale configurate pe diferite tematici. Cele mai multe pachete sunt oferite în variantă de bază și, de asemenea, în varianta mai complexă Plus. De asemenea, sunt oferite și anumite opțiuni individuale ce sunt disponibile pentru toate modelele.

Două opțiuni pentru baterie, trei variante de putere și tracțiune spate sau tracțiune integrală

ŠKODA oferă două dimensiuni diferite pentru baterie și trei variante de putere pentru ENYAQ COUPÉ iV. Bateriile sunt integrate în podeaua automobilului, conform platformei MEB a Grupului Volkswagen. ENYAQ COUPÉ iV 60 este echipat cu o baterie litiu-ion cu o capacitate totală de 62 kWh, din care pot fi utilizați 58 kWh. Motorul electric generează 132 kW* și antrenează roțile din spate, făcând uz de o transmisie cu o singură viteză. ENYAQ COUPÉ iV 80 are, de asemenea, tracțiune spate și este pus în mișcare de un motor electric de 150 kW*. Echipată cu bateria mai mare de 82 kWh (77 kWh net), datorită coeficientului aerodinamic excelent (cd) de 0,247, această variantă poate parcurge peste 535 km, oferind astfel cea mai mare autonomie din gama aceasta.

 

ENYAQ COUPÉ iV 80x este echipat cu o baterie mai mare, ce alimentează și un al doilea

motor electric, de 80 kW, instalat pe puntea față. Astfel, acest model dispune de tracțiune integrală. Împreună, cele două motoare electrice generează o putere totală de 195 kW**. Folosind un dispozitiv wallbox în curent alternativ, adică un ŠKODA iV Charger, coupe-ul poate fi încărcat complet în 6 până la 8 ore. ENYAQ COUPÉ iV poate fi, de asemenea, încărcat și de la stațiile publice de încărcare rapidă, la 125 kW. Dispozitivul opțional Universal Charger iV este o soluție mobilă cu conectori ce pot fi schimbați în funcție de necesar.

* Este posibil ca puterea maximă să nu fie disponibilă integral. Puterea disponibilă în diferite situații de mers depinde de variați factori, precum temperatura ambientală și nivelul de încărcare al bateriei, precum și de temperatura și starea bateriei de înaltă tensiune sau de vechimea sa fizică.

** Puterea maximă de 195 kW: puterea maximă a fost calculată conform UN GTR.21 și poate fi accesată timp de max. 30 secunde. Puterea disponibilă în diferite situații de mers depinde de diferiți factori, precum temperatura ambientală și nivelul de încărcare al bateriei, precum și de temperatura și starea bateriei de înaltă tensiune sau de vechimea sa fizică. Pentru ca puterea maximă să poată fi asigurată, temperatura bateriei de înaltă tensiune trebuie să fie între 23°C și 50°C, iar nivelul de încărcare al bateriei > 88%. Dacă nu sunt asigurați acești parametri, este posibil ca puterea maximă să nu fie disponibilă. Temperatura bateriei poate fi influențată indirect până la un anumit nivel de sistemul de aer condiționat staționar, iar nivelul de încărcare poate fi ajustat din automobil. Puterea curentă disponibilă va fi indicată pe afișajul pentru performanțele dinamice. Pentru a menține cât mai eficient posibil capacitatea utilizabilă a bateriei de înaltă tensiune, se recomandă ca bateria să fie în general încărcată până la 80% dacă automobilul este utilizat zilnic (nivelul poate fi schimbat la 100% înainte de călătoriile la drum lung, de exemplu).

ŠKODA Media Room

skoda  -  storyboard.com

Descărcați aplicația ŠKODA Media Room

Urmăriți-ne pe twitter.com/skodaautonews pentru cele mai noi știri. Descoperiți noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV cu #ENYAQiV.

ŠKODA AUTO

›   se îndreaptă cu pași siguri spre URMĂTORUL NIVEL, ghidată de STRATEGIA ŠKODA 2030.

›   intenționează ca până în anul 2030 să fie în Topul 5 al celor mai bine vândute mărci din Europa, în baza unui portofoliu atractiv de modele în segmentele de intrare în gamă, precum și cu modele electrice adiționale.

›   se îndreaptă spre statutul de lider al mărcilor europene în India, Rusia și Africa de Nord

›   în prezent, marca le oferă clienților următoarele game de autoturisme: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ și ENYAQ.

›   a livrat clienților de pe întregul glob peste 1 milion de automobile în 2020.

›   face parte de 30 de ani din Grupul Volkswagen. Grupul Volkswagen este unul dintre cele mai de succes concerne auto din lume.

›   produce și dezvoltă independent, dar în asociere cu Grupul, nu doar autoturisme, ci și componente, precum motoare și transmisii.

›   are trei sedii în Republica Cehă; produce în China, Rusia, Slovacia și India, în principal prin intermediul unor parteneriate încheiate în cadrul Grupului, precum și în Ucraina cu parteneri locali.

›   are la nivel mondial peste 43.000 de angajați și activează în peste 100 de piețe.