Istoric

România

Grupul Porsche România intră pe piața din România la sfârșitul anului 1997, devenind astfel importatorul mărcilor Volkswagen și Audi.

Portofoliul mărcilor este completat în 1998 cu marca ŠKODA și în 1999 cu SEAT. Tot în anul 1999 se semnează și primul contract de leasing prin Porsche Finance Group România, companie care începe să ofere servicii de finanțare, asigurări și management flote.

În anul 2004, grupul inaugurează clădirea sediului central proiectată de Constantin Ciurea, un arhitect de succes care primește premiul Anualei 2004 pentru cea mai bună lucrare de arhitectură a anului.

La un an distanță, sediul central al companiei

se extinde cu o nouă clădire în cadrul căreia activează grupul Porsche Finance Group România.

Prima decadă din istoria companiei se termină cu cel mai bun an la capitolul vânzări, cu peste 50.000 de mașini vândute și venituri totale de aproape un miliard de euro.

În anul 2015, Porsche România vinde prima mașină electrică, un Volkswagen e-Golf, și montează prima stație electrică de încărcare rapidă la sediul central, anunțând astfel începutul unei noi ere în industria automobilistică.

După douăzeci de ani de activitate în România, sfârșitul anului 2017 vine cu rezultate record pentru perioada post-criză, cu o creștere a veniturilor de 16% până la 638 milioane euro.

Grupul

Grupul Porsche Holding GmbH a fost fondat în anul 1947 și operează în prezent ca subsidiară a grupului Volkswagen A.G.

Ce a început în 1947 ca o afacere de familie, a ajuns astăzi una dintre cele mai mari organizații de comerț cu autoturisme din lume, ghidată de pasiunea pentru automobile, influențată de forța inovatoare a doua familii și susținută de o echipă extrem de competentă.

Descoperiți 60 de ani de istorie automobilistică rezumați într-un videoclip de 4 minute.