Compania

Compania

Porsche România este cel mai mare importator auto din România

și importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale și Das WeltAuto.

Compania distribuie autovehicule prin intermediul unei rețele care numără 82 de centre proprii și dealeri independenți autorizați, în 26 de județe. De-a lungul a 20 de ani de activitate pe piața auto, Porsche România a vândut peste 460.000 autoturisme clienților din România și se află în topul preferințelor clienților, întrucât mărcile sale sunt renumite pentru calitatea înaltă și fiabilitate. Porsche România a fost înființată în 1997 și este filială locală a Porsche Holding Salzburg, o subsidiară a concernului Volkswagen AG.

Grupul

Porsche Holding GmbH

este cea mai mare companie de retail din industria auto din Europa și își desfășoară activitatea în 27 de țări din Europa, America de Sud și Asia.

Compania are o rețea internațională de 426 de dealeri și un număr total de 29.500 de angajați. În anul 2017, Porsche Holding GmbH a comercializat peste 1 milion de autovehicule.

Grupul Volkswagen, din care face parte Porsche Holding GmbH drept subsidiară, are sediul la Wolfsburg, Germania, și este cel mai mare producător auto din Europa și unul dintre primii la nivel mondial, având 120 de fabrici pentru cele 12 mărci comercializate. Fiecare marcă are identitatea proprie și acționează independent în piață, dar toate au un scop comun: mobilitatea.

Strategia de mobilitate electrică a grupului, Roadmap E, este cea mai amplă din industria auto.

Porsche România urmărește ca până în anul 2025 să comercializeze 12.000 de vehicule electrice pe an, implicându-se și în dezvoltarea infrastructurii de stații de încărcare.

Echipa de management

Brent Valmar

Director General

Brent Valmar a fost numit director general al Porsche România în iunie 1998 și este unul dintre cei mai experimentați executivi din industria auto. El îndeplinește și rolul de vicepreședinte al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Elmar Geisler

Director General

Elmar Geisler a preluat rolul de director general Porsche România în iulie 2019. El are o experiență de aproape 20 ani în grupul Porsche Holding, iar în ultimii șapte ani a fost director general pentru mai multe filiale din Europa Centrală și de Est. ).