Dezvoltare durabilă la Porsche Holding

Cea mai mare provocare cu care se confruntă în prezent societatea, dar și companiile, este criza climatică. Grupul Volkswagen - inclusiv Porsche Holding Salzburg - s-a angajat față de obiectivele Acordului de la Paris, precum și față de Pactul Verde European.

"Dezvoltarea durabilă este o responsabilitate globală pe care fiecare companie trebuie să o ia în serios," a declarat Johann Lechner, CFO Porsche Holding. Făcând parte integrantă din principiile corporative, strategia de sustenabilitate este consacrată în strategia 'evolve 2030' a Porsche Holding. În aceasta, Porsche Holding își aliniază modelul de afaceri cu obiective clare:

1. Ne propunem să creăm valori durabile, să oferim condiții de muncă bune, să conservăm resursele și mediul și să fim extrem de profitabili în același timp.

2. Acțiunea responsabilă, care ține cont de climă, se află în centrul activității noastre de zi cu zi - în toate segmentele noastre comerciale și în întregul lanț de aprovizionare.

3. Ne propunem să facem disponibilă pentru toată lumea mobilitatea fără emisii de carbon pe termen mediu și lung. Pentru clienții noștri, angajații noștri, planeta noastră.

Strategia noastră de sustenabilitate se concentrează în prezent pe cinci domenii de interes legate de acțiunea climatică, unde a fost identificată cea mai mare capacitate de influență. Alte domenii de interes legate de "social" și "guvernanță" sunt în curs de dezvoltare.